Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Energieneutraal wonen voor starters in Buitenhof in Delft

Energieneutraal wonen voor starters in Buitenhof in Delft

Bouw van 279 starterswoningen feestelijk van start

Op dinsdag 2 oktober is de bouw van 279 energieneutrale starterswoningen feestelijk gestart. Projectontwikkelaar en bouwer VORM vierde de start van de derde en laatste fase van het nieuwbouwproject, samen met de toekomstige bewoners, Syntrus Achmea, BPL Pensioen en Wethouder Martina Huijsmans. “In het nieuwe appartementencomplex wordt een primeur toegepast: Homeblocks. Met Homeblocks worden badkamer, toiletten en installatieruimten als gefabriceerde modules afgemonteerd.” – vertelt Hans Meurs, Algemeen Directeur VORM. Het project wordt naar verwachting begin 2022 opgeleverd.

VORM realiseert in opdracht van BPL Pensioen, vertegenwoordigd door Syntrus Achmea het negentien verdiepingen tellende complex met 227 middenhuur appartementen, genaamd “ONE SPACE”. VORM ontwikkelt zelf 52 studioappartementen voor de verkoop, genaamd “Tiles”.

Geen faalkosten en betaalbare woningen door Homeblocks
In de starterswoningen van Buitenhof worden Homeblocks Prefabruimten toegepast. Homeblocks is een samenwerkingsverband tussen het Rotterdamse Installatiebedrijf Giesbers en VORM. “Met Homeblocks worden badkamers en installatieruimten als gefabriceerde modules uitgevoerd,  gefabriceerd onder de ideale omstandigheden. De modules worden net als in de automobielindustrie elders in een productielijn geassembleerd en in de woningen op hun plaats gebracht en afgemonteerd. Zo elimineren we faalkosten en verhogen we de kwaliteit”, aldus Meurs. VORM zal deze innovatie voor al haar projecten in de komende jaren gaan toepassen.

Ai van Buitenhof Blok B (Tiles & One Space)

 

One Space®
Het nieuwe woonconcept One Space® van Syntrus Achmea zorgt ervoor dat haar toekomstige bewoners in het complex kunnen wonen, werken, sporten en ontspannen in gemeenschappelijke ruimtes. Bewoners vormen met elkaar een hedendaagse community die de privacy van de eigen woning combineert met het samen delen van faciliteiten. Zo kunnen de nieuwe bewoners onder meer gebruikmaken van kantoor-,  vergader en loungeruimten. Kenmerkend is dat One Space ook het gebruik van deelfietsen en auto’s omvat.  Hiermee is het bezit van een eigen auto niet noodzakelijk, rijden er minder auto’s in Delft en verminderen we de CO2 uitstoot in de stad.

Een duurzaam complex
Er is de nodige aandacht besteed aan de duurzaamheid van de starterswoningen in het wooncomplex. Het nieuwe gebouw scoort een EPC van 0, wat betekent dat het gebouw zelfvoorzienend is op het gebied van warmte. De warmtelevering wordt door NEXT NRG gerealiseerd. NEXT NRG is een samenwerkingsverband tussen Klimaatgarant en VORM.

Starterswoningen
Van de 52 koopwoningen zijn er nog een beperkt aantal beschikbaar. De studio’s worden volledig afgewerkt opgeleverd, met luxe keuken, badkamer, vloer en wandafwerkingen.

VORM is een allround bedrijf, een projectontwikkelaar, bouwer en belegger in één. VORM Holding bestaat al 100 jaar en richt zich op de gehele breedte van de bouwsector: woningbouw, utiliteitsbouw, transformatie en renovatie. Er wordt zowel voor eigen rekening als in opdracht van derden gewerkt. Vanuit de hoofdvestiging in Papendrecht concentreert de bouw zich voornamelijk in West-Nederland en wordt er ontwikkeld in geheel Nederland. www.vorm.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details