Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
EMA, Amsterdam | Uitgebreid pakket elektrotechnische installaties wordt in minder dan een jaar gerealiseerd

EMA, Amsterdam | Uitgebreid pakket elektrotechnische installaties wordt in minder dan een jaar gerealiseerd

Het Amsterdamse SDR is een eigentijds elektrotechnisch installatiebedrijf, dat al meer dan 100 jaar bestaat en op vandaag 180 medewerkers telt. “We ontwerpen, installeren en onderhouden elektrotechnische installaties en alles wat daarbij komt kijken. We werken voor o.a. hotels, mediabedrijven en musea, maar ook in ziekenhuizen, kantoren, scholen en nieuwbouwprojecten”, zegt projectmanager Bob Hogervorst. “Als partner in het bouwteam kunnen we veel betekenen. We vinden altijd wel een oplossing, of de uitdaging nu in de techniek, het proces of de toekomstige exploitatie van installaties zit. Daarin zijn we een beetje eigenzinnig, maar wel eerlijk en transparant en dat waarderen onze opdrachtgevers. Zo hebben we veel langetermijnrelaties opgebouwd en dat vertrouwen zie je terug in de verschillende projecten waar onze mensen trots op zijn.”

De Bouwcombinatie EMA kende SDR Elektrotechniek van andere projecten en van het onderhoud dat de firma uitvoert in het kantoorgebouw Atrium Amsterdam, ook aan de Zuidas. “We kregen de opdracht om alle sterkstroominstallaties, inclusief alle hoofd- en onderverdeelkasten in de volledige nieuwbouw van het EMA te ontwerpen en aan te leggen. We leverden en plaatsten ook een 800 kW noodstroomaggregaat en een 60 minuten 300 kW UPS als noodstroomvoorziening. Verder legden onze medewerkers kilometers kabelgoten en railkokers aan en monteerden ze meer dan 6.000 armaturen”, licht Hogervorst het project toe. “Aan de uitvoering ging bijna een jaar voorbereiding vooraf, waarin we met diverse bouwpartners in BIM samenwerkten. Al deze installaties zijn in minder dan een jaar tijd gerealiseerd, een unieke prestatie van het gehele SDR projectteam.”

Bij SDR zijn ze trots om het EMA aan de mooie projecten van de laatste jaren te kunnen toevoegen. Andere projecten zijn onder meer de vernieuwing van het Anne Frank Museum en de diverse projecten voor Luchtverkeersleiding Nederland, zoals de uitbreiding van Toren Centrum. Verder is de firma zeer actief in de hotelsector met installaties in het nieuwe Leonardo Royal Hotel Amsterdam, het masterplan van Pulitzer Amsterdam en diverse projecten bij Hotel Okura Amsterdam. Tot slot is SDR betrokken bij heel wat projecten voor NOS en NPO en voor zorginstellingen zoals Arkin.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details