Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
EMA, Amsterdam | Een interieur met hoogstaand maatwerk

EMA, Amsterdam | Een interieur met hoogstaand maatwerk

‘Het ademt rust en stijl’

Ruim 2.000 m² wandbetimmeringen, tientallen pantry’s, loungebanken en meerdere conferentiezalen met podia en publieksbanken. Een enorme klus met bijzondere maatwerkelementen, te realiseren in een hele korte tijd. Toch maken juist die elementen het interieur van EMA rustiek, ingetogen en stijlvol.

In een Programma van Eisen gaf het Rijksvastgoedbedrijf aan waar het interieur in grote lijnen aan moest voldoen. Interieurarchitect Fokkema maakte de vertaalslag naar een ontwerp; Gielissen Interiors zorgde voor de engineering en voerde het uit. Het totale maatwerkinterieur – van de wandbetimmeringen en pantry’s tot de ontvangstbalie en het unieke meubilair voor de conferentiecentra – komt van haar hand.

Het maatwerkinterieur van EMA is rustiek, ingetogen en stijlvol.

 

Mock-ups

“We hadden hierover veel overleg met het team van interieurarchitect Fokkema en partners”, vertelt Dennis Brassel, accountmanager bij Gielissen Interiors. “Maar we wilden ook zeker weten dat we bij de opdrachtgever en de gebruikers goed zaten. Daarom hebben we in meerdere sessies mock-ups gepresenteerd. We toonden bijvoorbeeld conferentiemeubels, uitgewerkt op ware grootte en compleet met positionering, bekleding, klaptafeltjes, naambordjes, usb-aansluiting en microfoons. Mensen van het Rijksvastgoedbedrijf en European Medicines Agency konden deze dan beoordelen op praktisch, esthetisch en comfortgebied. Soms leidde dat tot nuttige aanpassingen.”

Drukke werkomgeving

Voor een maatwerkinterieur over achttien verdiepingen was de planning een minstens zo grote uitdaging als de interieurelementen zelf. “Het is de grootste opdracht die we in zo’n korte doorlooptijd hebben gerealiseerd”, vertelt Frank van der Pasch, Commercieel Manager bij Gielissen Interiors. “Het leeuwendeel is gemonteerd in de periode dat de logistiek een uitdaging was. Daarnaast krioelde het zeker richting de oplevering van de vakmensen; op het hoogtepunt zo’n 700 medewerkers per dag. Dat maakte het voor ons best lastig om grote interieurstukken als nieuw op te leveren.”

Voor een maatwerkinterieur over achttien verdiepingen was de planning een minstens zo grote uitdaging als de interieurelementen zelf.

 

Grote hoeveelheden

Daarbij ging het voortdurend om grote hoeveelheden. Brassel geeft een voorbeeld: “Voor een optimale akoestiek zijn alle kernwanden van het gebouw bekleed met een akoestische materiaal, aangebracht achter een raamwerk van eiken latjes. Het vroeg 10 km latjes om alle wanden te bekleden.”

In totaal leverde Gielissen Interiors heel veel unieke elementen, die het EMA-interieur bijzonder maken. Van der Pasch: “8 engineers hebben de vertaalslag gemaakt; 40 meubelmakers hebben het uitgevoerd en op de top waren ruim 30 monteurs actief voor de montage. Het heeft diepe indruk op me gemaakt dat zoveel partijen in één gebouw zo vloeiend konden samenwerken.” En over het resultaat: “Het is een interieur met veel kwalitatief hoogwaardig maatwerk. Dat hoort bij ons. Daarbij ademt het rust en stijl. We zijn hier trots op.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details