Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
EMA, Amsterdam | Een correcte verlijming van de tegels draagt bij aan een perfecte  afwerking van een gebouw

EMA, Amsterdam | Een correcte verlijming van de tegels draagt bij aan een perfecte afwerking van een gebouw

Familiebedrijf Omnicol, opgericht in 1956, is gespecialiseerd in het aanbieden van oplossingen voor het professioneel verlijmen van bouwmaterialen. “We staan bekend als een betrouwbare partner die oplossingsgericht te werk gaat. Dat wordt gedaan vanuit het hoofdkantoor in Weelde (België), waar ook de productie en R&D huist. Vanuit de verkoopkantoren in Ham (België), Hedel (Nederland) en Marokko vinden de producten hun weg naar de klant. Een platte organisatiestructuur staat garant voor korte communicatielijnen en snelle antwoorden”, vertelt accountmanager Fred Bezemer.

“Onder andere badkamers, zwembaden en ziekenhuizen worden vakkundig afgewerkt met onze producten, als verbindende schakel tussen de kale ondergrond en esthetische afwerking. Daarnaast bieden we krachtige oplossingen voor het verlijmen van bakstenen voor buitengevels. Een continue innovatie is de basis. Zo vinden onze producten ook hun weg naar de prefab industrie.” De professionals van Omnicol hebben ervaring in de bouw en gebruiken die om klanten optimaal te adviseren en te begeleiden om steeds tot het beste resultaat te bekomen. Naast de persoonlijke adviseursrol ondersteunen ze klanten met projectmanagement, waardoor ze samen de uitdaging aangaan.

Tegelzetbedrijf Kolen Keramiek bv kreeg de opdracht om het tegelwerk in de nieuwe thuishaven van het EMA te realiseren. Zoals bij veel andere projecten, ging het tegelzetbedrijf samen met de specialisten van Omnicol op zoek naar de beste oplossing om het tegelwerk te verlijmen. “We starten steeds met een meeting met alle partijen en bestuderen verschillende aspecten, waaronder de ondergrond, de mogelijke materialen, …. Zo verwerkten we hier, met het oog op het streven naar een BREEAM ‘Excellent’ score, enkel producten met het Emicode EC1 PLUS-certificaat”, licht Bezemer toe. “We adviseren onze partners tijdens het volledige traject. Zo voeren we vooraf testen uit en gaan we ook tijdens de werken op controlebezoek om te zien of de producten op een goede manier verwerkt worden. Ook bij tegelproblemen kunnen onze partners op ons rekenen voor de nodige technische ondersteuning. Net als Kolen Keramiek zijn we bij Omnicol trots dat we ons steentje mochten bijdragen aan de perfecte afwerking van dit prestigieuse en duurzame project.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details