01:07
03-03-2020

EMA, Amsterdam | Een correcte verlijming van de tegels draagt bij aan een perfecte afwerking van een gebouw

Familiebedrijf Omnicol, opgericht in 1956, is gespecialiseerd in het aanbieden van oplossingen voor het professioneel verlijmen van bouwmaterialen. “We staan bekend als een betrouwbare partner die oplossingsgericht te werk gaat. Dat wordt gedaan vanuit het hoofdkantoor in Weelde (België), waar ook de productie en R&D huist. Vanuit de verkoopkantoren in Ham (België), Hedel (Nederland) en Marokko vinden de producten hun weg naar de klant. Een platte organisatiestructuur staat garant voor korte communicatielijnen en snelle antwoorden”, vertelt accountmanager Fred Bezemer.

“Onder andere badkamers, zwembaden en ziekenhuizen worden vakkundig afgewerkt met onze producten, als verbindende schakel tussen de kale ondergrond en esthetische afwerking. Daarnaast bieden we krachtige oplossingen voor het verlijmen van bakstenen voor buitengevels. Een continue innovatie is de basis. Zo vinden onze producten ook hun weg naar de prefab industrie.” De professionals van Omnicol hebben ervaring in de bouw en gebruiken die om klanten optimaal te adviseren en te begeleiden om steeds tot het beste resultaat te bekomen. Naast de persoonlijke adviseursrol ondersteunen ze klanten met projectmanagement, waardoor ze samen de uitdaging aangaan.

Tegelzetbedrijf Kolen Keramiek bv kreeg de opdracht om het tegelwerk in de nieuwe thuishaven van het EMA te realiseren. Zoals bij veel andere projecten, ging het tegelzetbedrijf samen met de specialisten van Omnicol op zoek naar de beste oplossing om het tegelwerk te verlijmen. “We starten steeds met een meeting met alle partijen en bestuderen verschillende aspecten, waaronder de ondergrond, de mogelijke materialen, …. Zo verwerkten we hier, met het oog op het streven naar een BREEAM ‘Excellent’ score, enkel producten met het Emicode EC1 PLUS-certificaat”, licht Bezemer toe. “We adviseren onze partners tijdens het volledige traject. Zo voeren we vooraf testen uit en gaan we ook tijdens de werken op controlebezoek om te zien of de producten op een goede manier verwerkt worden. Ook bij tegelproblemen kunnen onze partners op ons rekenen voor de nodige technische ondersteuning. Net als Kolen Keramiek zijn we bij Omnicol trots dat we ons steentje mochten bijdragen aan de perfecte afwerking van dit prestigieuse en duurzame project.”   

Tekst | Johan Debaere

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Projectinfo

Speciale dakafwerking voor nieuwbouw EMA

Verantwoordelijk voor de dakafwerking van het nieuwbouwkantoor van EMA is Winans Dakwerken (Blokzijl).

“Het ging niet zomaar om het waterdicht afwerken van de daken. De waterhuishouding op de Zuidas is immers ingewikkeld en bij dit uitzonderlijk project wordt voor het eerst een buffer van 65 mm water continu op het dak gehouden voor koeling en gebruik in sanitaire voorzieningen. We hebben hiervoor diverse dakopbouwen zonder afschotten moeten realiseren”, vertelt operationeel manager Peter Dibbets. “We werden door de aannemer vanaf de ontwerpfase bij dit project betrokken en waren met gemiddeld 6 mensen op de bouwplaats actief. Op 3 maanden tijd was de totale dakbedekking afgewerkt, mede dankzij een vlotte samenwerking met Bouwcombinatie EMA en de andere partners.”

Winans Dakwerken is gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van bitumineuze en kunststof dakbedekkingen, isolatiematerialen, onderconstructies en alle soorten dakdoorvoeren en daglichtconstructies. De firma bestaat sinds 1993 en telt ongeveer 50 gespecialiseerde vakmensen, waardoor het ook mogelijk is om in te spelen op de stijgende vraag naar speciale, complexere toepassingen, bijvoorbeeld door de klimaatverandering. “Groendaken, waterretentiedaken, energiedaken en leefdaken zijn ideaal om de problematiek van de groeiende verstedelijking op te lossen. Mossedumdaken en tuindaken kunnen perfect ingezet worden als waterbuffering, waardoor bij extreme neerslag de riolering wordt ontzien”, zegt Dibbets. “Verder bestaan er bitumineuze dakbanen die voor CO2-reductie kunnen zorgen en dakbanen met slimme energie-opwekkers.”

Lees meer over: EMA , Omnicol , Winans Dakwerken

Stedenbouw partners