Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

Elzenhagen Amsterdam | ‘Altijd op zoek naar slimme oplossingen’

offsite_1_img_3714

21 januari 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Elzenhagen maakt deel uit van een groeiende reeks vergelijkbare projecten waarbij Jan Snel en Van den Pol Elektrotechniek samen optrekken. Voorbeelden in Amsterdam zijn onder meer de studentencomplexen Amstelhome en Ravel Residence. “En eerder dit jaar werd Wijburg opgeleverd, net als Elzenhagen bewoond door studenten en statushouders”, zegt projectleider Sebas L’Ortye.

Mooie besparing

Bij Elzenhagen was Van den Pol verantwoordelijk voor de complete E-installatie, data- en wifivoorzieningen plus CCTV. Ook bij het duurzame karakter van het complex – BENG en een EPC van 0,15 – speelde de Montfoortse specialist een cruciale rol. “Op alle daken zijn zonnepanelen geplaatst. Die compenseren het energieverbruik, dat vrij hoog is door de intensieve bewoning.” Het complex is all-LED. “Door de geïntegreerde bewegingsmelders dimt de gangverlichting automatisch terug als er niemand aanwezig is. Dat levert een mooie besparing op.”

Probleemloos proces

Jan Snel en Van den Pol vormen een geoliede tandem. “We kennen elkaars aanpak door en door. Er worden vaste teams ingezet en dat zorgt voor een probleemloos proces. Dit is seriematige bouw in optima forma.” Gaandeweg is de werkwijze steeds verder geoptimaliseerd. “Toch blijven we alert op mogelijke verbeteringen”, benadrukt L’Ortye. “Bij Elzenhagen was de afstand tussen de gebouwen vrij groot. Daarom hebben we geen centrale materiaalcontainer geplaatst maar is gekozen voor een aantal kleinere varianten die eenvoudig te verplaatsen zijn. Hierdoor hoefden onze mensen minder meters af te leggen.” Logistiek maatwerk waarmee kostbare tijd is bespaard. “Een goed voorbeeld van de slimme oplossingen waarnaar wij altijd op zoek zijn.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details