Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Aan de basis van de elementengevels liggen de Hueck Trigon Unit L profielen.

Elementengevel Accelerator laat daglicht maximaal naar binnen stromen

Aan de toegangsweg tot het Utrecht Science Park wordt de laatste hand gelegd aan Accelerator, een indrukwekkend en inspirerend multi-tenant gebouw voor uiteenlopende ondernemingen in Life Sciences. Hoofdgebruikers van het door cepezed ontworpen gebouw worden biotechbedrijven Genmab en Merus, die zich richten op de ontwikkeling van innovatieve therapieën tegen kanker. Op een vloeroppervlak van ruim 20.000 m² en verspreid over 11 verdiepingen zijn diverse kantoor- en laboratoriumfuncties en meet & greet faciliteiten ingericht, terwijl de plint ruimte biedt aan een vergadercentrum, een auditorium voor 250 personen en een uitgebreid restaurant. Tijdens het ontwerp en de bouw stonden duurzaamheid, flexibiliteit en een aangename, gezonde werkomgeving voorop. De elementengevel levert hier een belangrijke bijdrage aan.

Aannemer BAM Bouw en Techniek heeft onlangs voor Accelerator het BREEAM-NL ‘Excellent’ oplevercertificaat behaald, met een score van maar liefst 72,81%. Belangrijke ontwerpkeuzes die hieraan bijdragen, zijn een ruim PV-panelendak, warmtepompen voor de warmte- en koudelevering en veel groen in het atrium. In opdracht van BAM Bouw en Techniek plaatste gevelbouwer De Groot & Visser B.V. bovendien 7.620 m2 elementengevels van Hueck Aluminium Systems en 876 m2 vliesgevels, waardoor een hoge mate van daglichttoetreding wordt geborgd. 

7.620 m2 elementengevels en 876 m2 vliesgevels borgen een hoge mate van daglichttoetreding.

Panklare oplossing

“In een prettig partnerschap met technisch directeur Anco Bakker en het team van De Groot & Visser B.V. hebben wij de engineering en detaillering van de elementengevels verzorgd”, vertelt Rob van der Sloot, Commercieel Directeur bij Hueck Benelux. “Hierbij hadden we niet alleen oog voor de esthetische wensen van de architect, maar ook voor de statische eisen en een uitgekiende wind- en waterdichtheid. We kregen ruim de tijd voor de voorbereiding en hebben een panklare oplossing ontwikkeld.” Aan de basis van de elementengevels liggen de Hueck Trigon Unit L profielen, die zich onderscheiden door een eenvoudige verwerking, een geoptimaliseerde profielgeometrie en een uitstekende thermische isolatie. “In februari 2021 zijn de eerste elementgevels bevestigd en eind dat jaar hebben wij ons werk afgerond.”

Alles in eigen hand

Hueck Aluminium Systems biedt hoogwaardige en marktgerichte oplossingen op het gebied van aluminium ramen, deuren en (vlies)gevels, evenals aluminium profielen voor industriële en projectmatige toepassingen. Het van origine Duitse familie­bedrijf heeft alles in eigen hand: van het gieten van de persblokken en corrigeren van de matrijzen t/m het extruderen, lakken en/of anodiseren van de profielen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details