Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Elektrotechnische, werktuigbouwkundige en sanitaire installaties in één hand

Elektrotechnische, werktuigbouwkundige en sanitaire installaties in één hand

Alle installaties in het multiculturele rouwcentrum in Amsterdam-Zuidoost werden aangelegd door Vink Installatie Groep. Dat maakte de opdracht voor deze totaalinstallateur ook meteen bijzonder. “Normaal nemen we de elektro­technische, werktuigbouwkundige of sanitaire installaties voor onze rekening. Nu zijn we verantwoordelijk voor het gehele concept, van engineering tot installatie”, vertelt Abraham Kiflai, projectleider van Vink Installatie Groep.

Het brede scala aan installaties maakte het werk uitdagend. “Een rouwcentrum vraagt totaal andere installaties dan een kantooromgeving”, vertelt Kiflai. “Er zijn opbaarkamers, ceremonieruimtes, verzorgingsruimtes voor rituele bewassing en keukens. Dat vraagt om bijzondere installaties die bovendien onafhankelijk van elkaar functioneren. Anderzijds is het gemakkelijker om het complete concept te leveren. Waar we normaal veel zaken moeten overleggen met andere partijen, kunnen we alles nu zelf coördineren en op elkaar afstemmen.”

Een breed pakket

Voor de koeling en verwarming legde Vink Installatie Groep een Variabel Refigurant Flow systeem aan, kortweg ‘VRF’. Hiermee worden koeling en verwarming in één systeem geregeld. Vink voorzag het gehele gebouw van vloerverwarming, legde een warmtepomp aan, regelde tapwater door middel van boilers en realiseerde een Pluviasysteem voor de hemelwaterafvoer en een vuilwaterafvoerinstallatie. En natuurlijk kwam er een uitgebreide elektrotechnische installatie voor de energielevering van alle apparaten in het gebouw.

Gescheiden luchtstromen

Het was belangrijk dat de luchtbehandelingskasten voor de ceremonieruimtes, verzorgingsruimtes en ritueelbewassing zodanig werden ingericht, dat zij zelfstandig functioneren. Kiflai: “Dat was best een uitdaging. De luchtstromen van de bewassingruimtes mochten onder geen beding vermengd worden met die van de opbaarkamers. Om die reden hebben we twee luchtbehandelingskasten geplaatst.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details