Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Elektro Scheppers blaast nieuw leven in het jarenoude Sphinxskwartier in Maastricht

Elektro Scheppers blaast nieuw leven in het jarenoude Sphinxskwartier in Maastricht

In Maastricht verrijst, op het terrein waar sinds 1834 aardewerkfabriek Sphinx was gevestigd, een nieuw deel van de binnenstad: Sphinx Zuid. In het nieuwe Sphinxkwartier zullen, bovenop een 200 meter lange parkeergarage, 2 appartementencomplexen en 36 woningen herrijzen. Elektro Scheppers, met vestigingen in Weert en Kerkrade, levert hier een cruciale bijdrage aan.

In de hoogtijdagen van “De Sphinx” werkten er maar liefst 2500 medewerkers binnen de poorten van dit Maastrichtse bedrijf. Samen werkten zij aan een grote diversiteit aan aardewerk en glaswerk producten. En zonder dat veel mensen het tegenwoordig nog weten begon op het Sphinx terrein de industriële revolutie voor de Nederlandse industrie. Alleen daarom al is dit een bijzondere locatie te noemen. In de jaren die volgde ontwikkelde de organisatie en ontstond de producent van sanitair, die velen nog kennen. Tot 2009 bevond zich hier nog de productie organisatie en nadat de productie gestopt werd in Maastricht lag dit bijzondere terrein, met grote historische waarde, ongebruikt stil.

Maar niet voor lang meer. Inmiddels ontstaat er een geheel nieuw terrein waar wonen, werken en ontspannen samenkomen. Appartementen, woningen, winkels en parkeergarages herrijzen om deze bijzondere locatie nieuwe leven in te blazen. Bouwbedrijven Jongen, uit Landgraaf, speelt hierin een cruciale rol en is de drijvende kracht achter de realisatie van maar liefst 151 stadswoningen en appartementen. Ook realiseert Jongen de parkeergarage die voor 289 auto’s een veilige parkeerplek biedt. En bij dit alles staan de specialisten van Elektro Scheppers direct naast Bouwbedrijven Jongen.

Tijdens de “Dag van de Bouw”  op 15 juni j.l. werd de bouwplaats van het Sphinxkwartier Maastricht opengesteld voor publiek.

Een groot deel van de in totaal 77.000 bezoekers bezochten deze unieke locatie in Maastricht en zagen met eigen ogen welke prachtige nieuwe toekomst in het verschiet ligt voor dit terrein waar de industriële revolutie het licht zag.

Scheppers zorgt op haar beurt letterlijk voor het licht en het leven binnen dit project doordat zij de gehele elektrotechnische installatie alsmede infrastructuur aanleggen van de woningen en de parkeergarage. Bij oplevering van dit project zullen de mannen van Elektro Scheppers hier duizenden uren doorgebracht hebben en vele kilometers buis en draad aangebracht.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details