Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

Elegantie in het centrum van Epe. Wonen als in een kasteel

links-veraf_0001
Voor de gevel wordt een combinatie van materialen gebruikt, waaronder ambachtelijk metselwerk en keimwerk.

22 september 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Résidence De Koninginnen in Epe bestaat uit zeventien royale appartementen die gebouwd worden op de plaats waar voorheen een postkantoor stond. Het ontwerp met ambachtelijk metselwerk en gekeimde gevels is geïnspireerd op Paleis Soestdijk en Nederlandse landhuizen, maar kreeg ook een Italiaans accent. Van Norel Bouwgroep levert het project begin 2023 op.

Het gebouw komt in het groen te liggen, in het centrum van Epe.

De elegantie van het gebouw past mooi binnen het centrum van Epe, met het Julianapark aan de zuidkant en volop begroeiing en bomen in de omgeving. Auto’s kunnen geparkeerd worden in de parkeerkelder om het rustige straatbeeld niet te verstoren. Aan de binnenzijde krijgt het gebouw een huiselijke sfeer met beukenhouten trappen in de trappenhuizen.

De balkons bieden een fijn uitzicht op het centrum. De appartementen krijgen een ruime woonkamer, standaard twee slaapkamers en twee badkamers, een ruime keuken en een grote technische ruimte voor alle installaties. Ze krijgen een individuele warmtepomp voor verwarming en koeling, aangesloten op een warmte- en koudebron in de bodem. Op het dak komen PVT-panelen te liggen, die zowel elektriciteit als warmte opwekken.

De bouw van De Koninginnen vordert gestaag.

De kopers kunnen alles volgen

Via kopersbegeleiding en het platform volgjewoning.nl kunnen de kopers van de appartementen aangeven hoe hun keuzes eruitzien. Ook worden er bezoeken aan de showroom gebracht, vertelt Ben Wolters, projectleider bij Van Norel Bouwgroep. “Kopers hebben een ruime keuze uit wandafwerkingen, tegels, sanitair, deuren en kleuren. Op de bouw hebben we momenten waarmee de kopers met de tekening in de hand kunnen nalopen of alles naar wens is, nog voordat de leidingen worden weggewerkt. Ook is er voor de oplevering een inmeetmoment, bijvoorbeeld voor keuken, gordijnen en maatwerk meubilair. Op volgjewoning.nl plaatsen we regelmatig foto’s en nieuwsbrieven, zodat bewoners op de hoogte blijven en de bouw nog beter kunnen volgen.”

Thuiswedstrijd

Voor Van Norel is het extra bijzonder om dit stijlvolle project te mogen bouwen, omdat het bedrijf zelf in Epe is gevestigd. “Tegenover dit project hebben we twee villa’s gebouwd met 25 appartementen. Voor dezelfde opdrachtgever bouwen we nog een appartementencomplex in een dorp verderop. We bouwen de laatste jaren meer en meer in de buurt, wat ook duurzamer is en daar zijn we blij mee”, aldus Wolters. Overigens is duurzaamheid een onderwerp dat niet meer weg te denken is in de bouwwereld, volgens hem. “We bouwen tegenwoordig niet meer niet-duurzaam. Bij het ene project is dit nog belangrijker dan bij het andere. Hier hebben we de PVT-panelen voor de opwekking van energie. Goede isolatiematerialen en triple beglazing zorgen voor een hoge isolatiewaarde. Het is een goede ontwikkeling dat woningen steeds energiezuiniger worden.”

Woningborg

Inmiddels heeft Van Norel de eerste bouwlagen klaar en verloopt het project goed. In het begin waren er de bekende strubbelingen door het coronavirus en tegenvallende levertijden. “Sinds november hebben we geen perikelen meer gehad die invloed hebben op het werk. Het loopt nu mooi door. Wat voor ons belangrijk is, is dat we binnen de vastgestelde planning gaan opleveren met Woningborg. Dat gaat zeker lukken”, aldus Wolters.

Bouwinfo
  • Opdrachtgever Onze Bouwmeester
  • Architect Architectenbureau Van Erken Calandt BNA
  • Hoofdaannemer Van Norel Bouwgroep
  • Bouwperiode september 2021 – maart 2023
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Stedenbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details