Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Elegant en duurzaam wonen in Hillegersberg 
Kenmerkend voor het ontwerp zijn de ruime balkons, grote glaspartijen en metselwerk gevels, in combinatie met de sprekende witte gevelbanden van Aldowa Composites.

Elegant en duurzaam wonen in Hillegersberg 

Rust, ruimte en overal dichtbij: tegen het prachtige decor van de Bergse Achterplas en Bergse Voorplas in Rotterdam-Hillegersberg staat Hof van Cossee, een elegant en duurzaam woongebouw met 13 eengezinswoningen en 31 appartementen. Het project is gerealiseerd in de vorm van een hof, rondom een besloten binnentuin en met ruime aandacht voor groen. Kenmerkend voor het ontwerp van Alsemgeest Design & Build zijn de ruime balkons, grote glaspartijen en metselwerk gevels, in combinatie met de sprekende witte gevelbanden van Aldowa Composites.

Aldowa Composites produceerde, leverde en monteerde ca. 800 m¹ gevelbanden in RAL9010, die de vloerranden van de verdiepingen op hoogwaardige wijze accentueren.

In opdracht van Batenburg Bouw & Ontwikkeling produceerde, leverde en monteerde Aldowa Composites ca. 800 m¹ gevelbanden in RAL9010, die de vloerranden van de verdiepingen op hoogwaardige wijze accentueren. “Ons aluminium composiet is bovendien doorgezet in de dak- en boeiranden (ca. 350 m¹) en in de plafonds van de balkons en het trappenhuis (ca. 400 m²)”, vertelt Lex Buter, projectcoördinator bij Aldowa Composites. “De panelen zijn opgebouwd uit een zichtpaneel van aluminium composiet en een kunststof kern, waardoor een uiterst vlak paneel ontstaat.” De panelen voor de gevelbanden hebben een hoogtemaat van ca. 600 mm en lopen harmonieus door in de balkons van de woningen, vertelt hij. “Bijzonder is dat alle buitenranden zijn omgebogen (gebenderd). Hierdoor kijk je nergens tegen de kern van het materiaal aan.” Voor de bevestiging heeft Aldowa BV een aluminium achterconstructie met brackets en hoeklijnen gemaakt.

Genummerd geleverd

In de voorfase hebben Batenburg Bouw & Ontwikkeling, haar metselwerkpartner en Aldowa Composites alle details nauw afgestemd. “Toch heeft de aannemer uiteindelijk besloten om de panelen in het werk in te meten”, vertelt Buter. “Hierdoor hadden we te maken met een grote variatie in paneelmaten. Om te zorgen dat alle panelen op exact de juiste plekken gemonteerd werden, zijn zij genummerd geleverd.”

De panelen voor de gevelbanden hebben een hoogtemaat van ca. 600 mm.

Hoge montagesnelheid

Een uitdaging was de snelheid in het project, vertelt hij. “Zo moest het deel waar de nutspartijen bij moesten, in rap tempo gerealiseerd worden. Alleen zo kon het bouwtreintje namelijk op stoom blijven. Daarnaast hadden we te maken met een projectlocatie middenin het centrum van Rotterdam-Hillegersberg, waardoor just-in-time leveringen noodzakelijk waren. Bijvoorbeeld om verkeersverstoppingen te voorkomen. Het gros van de montagewerkzaamheden kon vervolgens vanaf de plafonds en balkons worden uitgevoerd. Ook konden we gebruik maken van de bouwsteigers en een hoogwerker.”

Wie dromen realiseert, wordt gezien

Bijzondere lijnen, een exceptionele architectuur en spraakmakende gevels: welke droom opdrachtgevers in de architectuur, bouw en infra ook hebben: Aldowa maakt de wildste ideeën waar. “Geen opdracht is te groot en geen idee te complex”, benadrukt Buter. “We zoeken constant de grenzen op van techniek, materiaal en architectuur. Bovendien vinden we voor elke montage-uitdaging een passende oplossing. Hof van Cossee is hier een mooi visitekaartje voor.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details