Oranje-Nassau
01:40
07-09-2018

Eigentijdse woonwijk met een dorps karakter

Gevarieerd wonen in Oranje-Nassau, Sint Willebrord

In Sint Willebrord, onderdeel van de gemeente Rucphen, wordt momenteel gefaseerd gebouwd aan 106 nieuwe, grondgebonden woningen. Een deel ervan betreft huurwoningen, bestemd voor woningcorporatie Thuisvester, de rest zijn koopwoningen. Die zijn inmiddels allemaal verkocht, vertelt regiomanager Hendrik Hulscher van Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling.

Het gaat om een divers aanbod aan woningen, legt Hendrik Hulscher uit, bestemd voor een gevarieerde doelgroep. “De architect van het project, Quadrant, heeft woningen met een uiteenlopende architectuur ontworpen, traditioneel, met klassieke elementen. Het dorp kent een mix van bouwstijlen uit de verschillende tijdperiodes, met daarnaast een afwisseling

Tekst: Jac Buchholz 
Beeld: Stefan den Buurman
Projectinfo

Vaste partner
In het vraagstuk rondom energietransitie vormen zonnepanelen alweer enige tijd een steeds meer toegepaste oplossing. Ecodome Zonnepanelen is specialist op dat vlak en betrokken bij tal van projecten. Zo ook bij nieuwbouwproject Oranje-Nassau in St. Willebrord.

Mededirecteur Hans Heurkens: “Wij zijn daar werkzaam voor Van Wanrooij, van wie we vaste partner in de keten zijn. We plaatsen daar de zonnepaneelinstallaties die nodig zijn voor de vergunningen en vanwege de duurzaamheidseisen. Omdat het een aantal verschillende woningtypes betreft, wisselt het aantal panelen dat we aanbrengen. Gemiddeld kun je stellen dat de panelen voorzien in een derde van het energieverbruik.”

Hoewel er tussen de twee partijen een aantal algemene afspraken zijn, zegt Heurkens, wordt per project bekeken welke specifieke kenmerken er zijn en hoe tot gerichte oplossingen te komen. Hij geeft aan dat Ecodome Zonnepanelen de werkzaamheden gefaseerd uitvoert. “De eerste woningen zijn al gedaan, de volgende fase start voor ons vlak voor de bouwvak. Het verloopt prima. Zoals gezegd, we hebben veel ervaring en doen dit het hele jaar door. We zijn hier nog geen lastige aspecten tegengekomen.”

Ballast NedamMariskwartier