Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Eigen Haard sluit overeenkomst voor de bouw van 2000 woningen

Eigen Haard sluit overeenkomst voor de bouw van 2000 woningen

Op de foto v.l.n.r. Nicole de Vrij en Danny Wijnbelt (Ontwikkeling Eigen Haard), Jeroen Heijdra (Directeur Era Contour), Paul Klouwer (Directeur KBK Bouw) en Tom Bergmans (Directeur Hemubo)

De Amsterdamse woningcorporatie Eigen Haard heeft met Hemubo-onderneming Hillen&Roosen, TBI-onderneming ERA Contour en KBK Bouw een vijfjarige overeenkomst gesloten voor de bouw van zo’n 2000 woningen. Bij deze overeenkomst staat ketensamenwerking centraal.

Voor dit jaar gaat het om zo’n 900 woningen, verdeeld over zeven nieuwbouwprojecten in Amsterdam. Daarmee is een bedrag van ruim 220 miljoen euro gemoeid. 

Bij ketensamenwerking zitten alle partijen in de bouwketen aan tafel. Door integratie van ontwerp en uitvoering is de kans op faalkosten lager. Ook doorlopen de partners verschillende fases tegelijk. Dat betekent een kortere doorlooptijd. Ketensamenwerking is erop gericht het beste product binnen het gegeven budget op te leveren. Betaalbare en duurzame woningen waar huurders comfortabel wonen. Om dat te garanderen blijven de partners van de eerste ontwikkeling tot en met de eerste periode van bewoning betrokken.  

Continu verbeteren 

‘Ketensamenwerken past bij onze filosofie van continu verbeteren’, zegt Danny Wijnbelt, directeur Ontwikkeling van Eigen Haard. ‘En dat is nodig. We willen als Eigen Haard ieder jaar 800 woningen bouwen. Dat vraagt om partners die mee willen in die verbeterfilosofie. Ketensamenwerking ligt dan voor de hand. Daarvoor is wel van belang dat je elkaar goed begrijpt, elkaar kunt aanspreken op de geleverde prestaties en samen verder verbetert’.

Kijken in elkaars keuken

Dit is voor de drie bouwbedrijven een mooie bouwopdracht en een manier om te ontwikkelen. In deze overeenkomst gaan Hemubo, ERA Contour en KBK Bouw ook van elkaar leren. Ze werken projectoverstijgend en kijken bij elkaar in de keuken. Dat is niet alleen inspirerend maar zo houden ze elkaar ook scherp.      

Fikse bouwimpuls voor de economie

De zeven projecten uit de eerste tranche zijn in Amsterdam en omvatten zo’n 900 woningen. Met de bouw is ruim 220 miljoen euro gemoeid. ‘De wooncrisis is een feit en we hebben behoefte aan goede bouwers’, zegt Danny Wijnbelt. ‘Het is dan ook mooi dat we deze bouwpartners deze nieuwbouwprojecten in het vooruitzicht kunnen stellen. Het bewijst dat corporaties investeren in de woningmarkt en in de economie. We willen dat graag blijven doen en dat het nieuwe kabinet dit mogelijk maakt. Bijvoorbeeld door de verhuurderheffing af te schaffen’.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details