Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Efficiënt bouwen met houtskeletbouwelementen
Een van de prefab elementen.

Efficiënt bouwen met houtskeletbouwelementen

Zwaluwe Prefab is een timmerfabriek, gespecialiseerd in gevelvullende elementen, dakkapellen en borstweringspanelen. Voor Park070 in Voorburg verzorgde het bedrijf het ontwerp en de productie van gevelvullende elementen (houtskeletbouwelementen) van duurzaam hout.

“Samen met hoofdaannemer Van Wijnen zorgden we ervoor dat de prefab houtskeletbouwelementen inclusief kozijnen en steenstrips in de bouw konden worden geplaatst”, vertelt Ari Stevens, bedrijfsleider van Zwaluwe Prefab. “De houtskeletbouwelementen produceerden we zelf en de kozijnen en het gevelsysteem werden door derden op onze locatie gemonteerd.”

In totaal leverde Zwaluwe Prefab ongeveer 750 gevelvullende elementen met een bruto geveloppervlak van 9.000 m2. Het bedrijf werkte anderhalf jaar lang aan de uitvoering en productie van de elementen, waarvan er vier per dag werden geproduceerd. Stevens: “De casco bouw is van beton, wij stemmen daar onze productie en leveringen op af zodat de aannemer de woningen zo snel mogelijk wind- en waterdicht kan maken.”

Efficiënter bouwen

Zwaluwe Prefab wil bijdragen aan een efficiëntere bouwketen door het terugdringen van de doorlooptijd. Daar is dit project een mooi voorbeeld van. Stevens: “Als je vooraf goed nadenkt, kun je veel efficiënter werken en daarmee de bouwtijd verkorten. Met deze manier van werken is een bouw snel wind- en waterdicht, zijn er geen steigers nodig en zijn er minder mensen op de bouwplaats. Daarbij zorgen we ervoor dat vakmensen langer en gezond inzetbaar blijven. Op onze locatie werken zij immers in minder belastende omstandigheden dan op de bouwplaats.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details