Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Eerste woning aangesloten op waterstof

Eerste woning aangesloten op waterstof

De eerste woning op waterstof is een feit! Op de campus van de TU Delft is een bestaande woning aangesloten op een lokaal, ondergronds waterstofnet. Breman heeft voor al het leidingwerk gezorgd. Er zijn drie verschillende leidingen aangelegd om te testen wat alle leidingen doen. We hebben met een dummyketel alles op maat gemaakt, Remeha plaatst de ketel. Op het dak hebben we dakdoorvoeren gemaakt en sensoren geplaatst voor de veiligheid van de bewoners en het doen van metingen.
 
In de proefwoning onderzoeken we samen met de partners in het consortium H2@Home ‘live’ hoe je waterstof zo optimaal en veilig mogelijk in een woonomgeving toepast. De woning staat op het terrein van fieldlab The Green Village. Een living lab voor duurzame innovaties op de campus van de TU Delft.

Het H2@Home project is uniek voor het Europese vasteland door de realistische opzet: het waterstofgas wordt via een ondergronds leidingnet aangevoerd en de woning is bewoond. Het gaat om een individuele woonaansluiting en de waterstofleidingen lopen ook door de meterkast en gebruikersruimtes van het huis. Dat maakt de resultaten zeer relevant voor toekomstig gebruik. De proef wordt in juli 2022 afgerond.

Morgen een item over dit project in het RTL Nieuws van 18.00 uur en 19.30 uur. Volgende week delen we een video met Mark Sprenkels (Breman Kenniscentrum Energietransitie) die meer uitlegt over het project.

H2@Home wordt uitgevoerd met ondersteuning vanuit de Waterstof-tenderregeling van het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat. 

Meer weten over deze oplossing? Neem contact op met het Breman Kenniscentrum Energietransitie via kenniscentrum@breman.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details