Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Eerste Dak tot Dakloop editie succes op World Green Roof Day

Eerste Dak tot Dakloop editie succes op World Green Roof Day

Op donderdagochtend 6 juni 2024 vond de allereerste editie van de Dak tot Dakloop plaats, een unieke hardloopwedstrijd over de daken van Amsterdam, georganiseerd door stichting Rooftop Revolution. Deze wedstrijd werd gelanceerd op World Green Roof Day om aandacht te vragen voor de vele braakliggende daken in de stad die potentie hebben voor groene en multifunctionele toepassingen.

default

Pilot

De Dak tot Dakloop werd mogelijk gemaakt door de partners van Rooftop Revolution, waaronder organisaties met duurzame ambities en specialisten in multifunctionele daksystemen. Dit pilot-evenement bood een voorproefje van wat volgend jaar een nog grotere en open wedstrijd voor externe partijen zal zijn. Deelnemers werden met niet alleen hun hardloopvaardigheden en uithoudingsvermogen uitgedaagd maar ook met lastige vragen over daken onderweg. Met elke quizvraag die ze goed beantwoorden konden ze tijdaftrek verdienen.

Klaarmaken voor de start!

Het evenement startte en eindigde bij de groene rooftopbar van het DoubleTree by Hilton Hotel, waar opzwepende muziek zorgde voor een energieke sfeer. De eerste uitdaging was een puzzel waarbij deelnemers onderdelen van een blauw-groen dak in de juiste volgorde op elkaar moesten plaatsen. Pas daarna mochten ze via de trappen van het hotel naar de dakterras van Hannekes Boom rennen.

Route

De route van ruim 5 kilometer en circa 85 hoogtemeters voerde de deelnemers langs woonboten met groene daken aan de Dijksgracht, langs een blauw-groen dak op het Marineterrein, en het multifunctionele dak van NEMO. Daar stond een vrolijke drumband de renners enthousiast aan te moedigen om de 110 traptreden van NEMO op en af te rennen. De route eindigde weer op het dak van DoubleTree met nog één laatste lastige kennisvraag.

Bekendmaking winnaar

Na de wedstrijd berekende Rooftop Revolution de winnar; voor elk juist antwoord kregen de deelnemers een halve minuut aftrek van hun looptijd. Hoewel Tom van der Heuvel van Zoontjens de snelste tijd neerzette, scoorde Victor Adèr van BMI Group beter op de vragen en mocht hij de eerste Dak tot Dakloop bokaal in ontvangst nemen. Tijdens de daklunch bij DoubleTree werd nagepraat over de race en genoten de deelnemers van het prachtige uitzicht over de daken van Amsterdam.

Terugkijken?

Voor een korte impressie van deze Dak tot Dakloop kun je deze video bekijken.

Meedoen?

Doe mee aan de volgende editie! Ben jij of is jouw organisatie geïnteresseerd in deelname aan de Dak tot Dakloop op 6 juni 2025? Of wil je je aanmelden als sponsor? Meld je dan hier vast aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details