Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Eerste ALLSAFE met engine rooms

Eerste ALLSAFE met engine rooms

Hoofdkantoor vestigt zich in Weesp

De behoefte aan opslagruimte lijkt niet te stuiten en wordt onder meer opgestuwd door de aanhoudende krapte op de woningmarkt. Eén van de grote aanbieders van opslagverhuur is ALLSAFE Mini Opslag, dat onlangs zijn 32ste vestiging opende in Weesp en hard op weg is door te groeien naar zeventig locaties in 2022. Bijzonder aan de vestiging Weesp is dat het tevens het hoofdkantoor van ALLSAFE is. Bovendien is het de eerste locatie met zogenoemde engine rooms; opslagfaciliteiten voor luxe auto’s en motoren.

Met de engine rooms boort ALLSAFE een nieuwe markt aan met veel potentie. Er zijn honderdduizenden youngtimers en oldtimers in Nederland en niet iedereen heeft daar thuis plek voor. ALLSAFE Weesp biedt geklimatiseerd onderdak en optionele onderhoudsdiensten voor 130 auto’s en dertig motoren op ruime parkeerplaatsen, zowel open als gesloten. Momenteel is ook in Oegstgeest een vestiging met engine rooms in aanbouw. Op de bovenste verdieping van het gebouw in  Weesp bevindt zich een multifunctionele ruimte met podium, tribune en professionele keuken. Deze ruimte leent zich perfect voor bedrijfspresentaties en is tevens toegankelijk met de autolift van de engine rooms.

all-safe-1-kopieren

ALLSAFE Mini Opslag Weesp, strategisch gelegen aan de Rondweg.

 

Dubbelformaat

ALLSAFE Weesp is maar liefst 17.000 m² groot. Groothuis Bouwgroep realiseerde het casco, E=MC² verzorgde de afbouw van de kantoren. Het geknikte bouwwerk staat op de herontwikkellocatie C.J. van Houten Industriepark aan de rondweg van Weesp. “Goed bereikbaar en vanaf de rondweg kun je de auto’s mooi zien staan op de bovenste verdieping”, vertelt projectleider Rudolf Buitenhuis van Groothuis Bouwgroep. “In feite is dit een dubbelformaat ALLSAFE, met reguliere opslagunits op begane grond en eerste verdieping, engine rooms op de tweede, derde en vierde verdieping en het hoofdkantoor en de multifunctionele ruimte op de vierde verdieping.”

Routine

Groothuis bouwde vijftien jaar geleden de eerste ALLSAFE vestiging, daarna een tijd enkele per jaar maar vorig jaar maar liefst tien. Buitenhuis: “We zijn een vaste waarde voor ALLSAFE en bouwen veel met vaste partijen. Het is bouwen op routine maar nog steeds met veel aandacht. Door de routine halen we een hoge bouwsnelheid.    

Als de fundering gereed is,zetten wij in zeven weken het hele casco neer.
Ook hier bouwden we bijna elke week een verdieping van 3.300 m², met twee montageploegen.”

Duurzame opzet

Het casco bestaat uit een staalconstructie op een gestorte begane grondvloer die op heipalen gefundeerd is. De staalconstructie is ingevuld met kanaalplaatvloeren, geïsoleerde sandwichpanelen en aluminium kozijnen met triple beglazing. “Het is een duurzaam gebouw, net als alle vestigingen van ALLSAFE. Op het dak is plek voor 300 zonnepanelen, verwarming gebeurt met warmtepompen en balansventilatie met warmteterugwinning, overal is LED-verlichting geplaatst en er is gebruik gemaakt van Cradle to Cradle-materialen.” De Rc-waarde van de gevels is 4,5, dak en begane grondvloer hebben een Rc-waarde van 5.

Inmiddels is een groot aantal units in gebruik genomen en staan er tientallen fraaie youngtimers en oldtimers in de stallingen van dit autohotel. Intern transport, ook van de auto’s, gaat via liften. Reguliere boxen variëren van 1 tot 120 m². Een autounit is in de regel 18 m² en heeft al dan niet een eigen toegangsdeur.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details