Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘‘Eenvoud en zekerheid’,  zeker nu’

‘‘Eenvoud en zekerheid’, zeker nu’

Onder het motto ‘FX 2.0’ biedt leverancier Cladding Point een compleet vernieuwde range brandwerende FX-sandwichpanelen aan. Naar aanleiding van de meest recente Europese norm EN1364-1 en het toepassingsgebied EN15254-5:2018 is het programma volledig geüpgraded, ondersteund door meer dan 45 nieuwe brandtesten. “Wij zijn klaar voor de toekomst, met nog meer ‘eenvoud en zekerheid’ voor de klant”, zegt General Manager Harry van der Veen.

Naar aanleiding van de aangescherpte regelgeving en recente grote branden hebben Cladding Point en haar fabrikanten fors geïnvesteerd in de brandwerendheid van de FX-range, in 2008 geïntroduceerd met de innovatieve paneelkernen FX hardschuim en FX minerale wol. Sinds mei 2018 is de nieuwe norm EN 15254-5:2018 van kracht. Als antwoord heeft Cladding Point de afgelopen twee jaar haar brandtesten opnieuw laten uitvoeren – zowel horizontaal als verticaal, in onafhankelijke testlaboratoria zoals Efectis en Fires en inclusief de brandwerende details, die zijn geaccrediteerd door DGMR. “De FX-sandwichpanelen zijn op alle fronten geüpdatet. Hierdoor beschikken wij over de breedste range aan brandwerende sandwichpanelen op basis van zowel FX hardschuim als FX minerale wol”, aldus Van der Veen. “De ‘eenvoud’ van de FX-sandwichpanelen wordt grotendeels gerealiseerd zonder extra voorzieningen tijdens de montage, zoals schroeven van binnenuit en het kitten van aansluitingen.”

naamloos-1-kopieren

Vanwege recente grote branden is het aantal verplichte brandtests in 2018 sterk uitgebreid. (Beeld: M. Pruitt)

 

Vier brandtesten per type sandwichpaneel

De nieuwe Europese normen voor brandwerendheid vragen niettemin een forse uitbreiding van de testactiviteiten. Van der Veen: “In plaats van één brandtest zijn er nu vier nodig per type sandwichpaneel, afhankelijk van de wijze van montage (verticaal/horizontaal; red.) en de brand­richting. Wij hebben alle sandwichpaneeltypes voorafgaand aan de invoering en op eigen initiatief volgens de nieuwe normeringen laten testen, zodat wij alle vragen van montagepartijen meteen kunnen beantwoorden en kunnen uitleggen wat een gevraagde eis voor effect heeft. Wij kunnen stellen dat alle testen aan onze verwachtingen hebben voldaan, alsook garanderen met bewijslast dat het gevraagde is gehaald. Dat is zeer belangrijk in het kader van de Wet Kwali­teitsborging voor het bouwen (Wkb), die per 1 januari 2021 van kracht is in bouwprojecten. Wat wij al jaren wensen, namelijk dat de markt een totaalproduct krijgt aangeboden, komt onder druk van deze ontwikkelingen daadwerkelijk tot stand. Wij oogsten de resultaten van onze investeringen en de klant klopt bij ons aan voor een juiste en transparante onderbouwing.”

Maatwerk voor elke gevel

Montagepartijen willen hun klant – de gebouweigenaar en/of ontwikkelaar, namelijk net zo goed ontzorgen, stelt Van der Veen. “Wij bieden de ‘eenvoud en zekerheid’ van producten die presteren zoals vereist, met de nodige ondersteuning: wij staan voor en achter de klant. Cladding Point biedt een zeer brede technische toegevoegde waarde voor de gehele bouwkolom. Met de nieuwe FX-Selector 2020 tool helpen wij de klant in twee stappen de juiste keuze te maken op het gebied van brandwerendheid. Het brede programma brandwerende sandwichpanelen maakt dat wij voor elke gevel een maatwerkoplossing kunnen bieden. Nederland is een dichtbevolkt land waarin steeds meer gebouwen dicht op elkaar staan; daarom is het nu tijd om te investeren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details