Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Luchtbehandelingskast ten behoeve van de kantoren.

Een XXL distributiecentrum in slechts 6 maanden bouwtijd

Het moderne en XXL distributiecentrum aan de Zwarte Zeeweg op Distripark Maasvlakte West krijgt een verhuurbaar vloeroppervlak van 60.000 m², verdeeld over vier hallen met elk hun eigen kantoorruimte. In opdracht van hoofdaannemer De Vries en Verburg verzorgt Batenburg Installatietechniek Monster de werktuigbouwkundige en sanitaire installaties voor de nieuwbouw, op basis van het STABU-bestek van installatie-adviseur Valstar Simonis en conform de BREEAM-NL ‘Very Good’-ambitie van de gebouweigenaar.

Installaties op het dak.

Vanaf de eindoplevering eind juni moet de volledige nieuwbouw all-electric functioneren. De klimaatinstallaties leveren hier een belangrijke bijdrage aan, vertelt Wim Wigleven, Hoofd Projecten bij Batenburg Installatietechniek Monster. “De hallen worden straks verwarmd en gekoeld middels lucht/lucht-warmtepompen in combinatie met stuwventilatoren, die ervoor zorgen dat de warme lucht efficiënt naar beneden wordt gedrukt en de warmte goed wordt verdeeld. In de hallen A, B en C worden twee luchtbehandelingskasten geïnstalleerd, die in de toevoer van voldoende verse lucht voorzien. Hal D krijgt vier luchtbehandelingskasten. Voor de kantoren is gekozen voor een uitgekiende combinatie van vloerverwarming, VRF-systemen en luchtbehandeling. In totaal installeren we 14 luchtbehandelingskasten en 78 warmtepompen voor deze nieuwbouw. Op ons advies is gekozen voor duo-warmtepompen, met één buitenunit per twee binnenunits. Hierdoor kon namelijk flink op montagetijden worden bespaard. Bovendien zorgde de ontwerpoptimalisatie voor een grotere leverzekerheid.” Wigleven prijst de open blik van Valstar Simonis, die in het proces van voorlopig naar definitief ontwerp zeer open stond voor ideeën en optimalisaties. “In overleg hebben we tevens gekozen voor een ander type luchtbehandelingskast met een uitgekiende regelinstallatie, die door onze vaste leverancier wordt geleverd.”

In de haven van Rotterdam wordt gebouwd aan een nieuw distributiecentrum voor Dudok Logistiek Vastgoed.

Uitdaging in dit project is met name de planning, vertelt Wigleven. “Medio januari zijn we gestart met de nieuwbouw en eind juni al moet het complete project worden opgeleverd. Om deze korte bouwtijd te halen, hebben we gekozen voor een flexibele inzet van personeel. Bovendien hebben we flink opgeschaald in arbeidskrachten. Op hoogtijdagen waren 10-12 monteurs op de bouw aanwezig. Onze monteurs en inleenkrachten hebben gezamenlijk hun schouders onder het project gezet. Het resultaat is een homogeen en hybride team, dat zowel de werktuigbouwkundige als sanitaire installaties realiseert.” De sanitaire installaties omvatten onder andere de binnenriolering, de condensafvoeren voor de warmtepompen in de hallen, de koud- en warmtapwaterinstallaties in de kantoren en alle toiletgroepen.   

Bouwinfo

Opdrachtgever
Dudok Logistiek Vastgoed

Architect 
Designlogic, Nuenen en Adcom 2000, Rotterdam

Aannemer
De Vries en Verburg, Stolwijk

Installatie-advies
Valstar Simonis

Installaties 
Batenburg Installatietechniek, Monster

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details