Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een verantwoorde koelinstallatie op een duurzame locatie
Een koelinstallatie is vaak essentieel voor de bedrijfsvoering.

Een verantwoorde koelinstallatie op een duurzame locatie

Celtic Cooling is een koeltechnisch bedrijf met klantspecifieke en innovatieve oplossingen op het gebied van koel- en vriescellen. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen, leveren en installeren van koel- en vriescellen. Salesmedewerker Rens Elferink vertelt hoe samen met Heembouw Architecten is gekeken naar een koelcel voor het nieuwe distributiecentrum van Nabuurs Logistiek.

Vanuit het hoofdkantoor in Nederland, of een van de regiokantoren in Afrika, biedt Celtic Cooling nieuwbouw, modernisering, service en onderhoud van koelinstallaties. En laat er nu net een duurzaam distributiecentrum van hoge kwaliteit op het Businesspark Amsterdam Osdorp nodig zijn. Een distributiecentrum voor een brouwer, in dit geval AB InBev, moet uiteraard ook beschikken over een geschikte koelinstallatie. Heembouw Architecten klopte met deze aanvraag aan bij Celtic Cooling.

“Voor veel klanten is een koelinstallatie vaak het sluitstuk van het project”, vertelt Elferink. “De koelinstallatie is echter vaak essentieel voor de bedrijfsvoering als het gaat om geconditioneerde producten.” Na een soepele wisselwerking met Heembouw, kwam Celtic Cooling met een voorstel. Het eindproduct kwam vervolgens in een aantal fases tot stand en is inmiddels opgeleverd. Om ook in de toekomst te garanderen dat alles goed blijft functioneren, werkt Celtic Cooling met een jaarlijks onderhoudscontract. 

Een duurzame uitdaging

Bij de bouw van het distributiecentrum waren er vooral hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. Celtic Cooling heeft daarom een koelinstallatie geplaatst die voldoet aan de huidige wet- en regelgeving en milieueisen op het gebied van CO2-equivalent. Met het oog op toekomstige CO2-reducties, hebben de mensen van Celtic Cooling in het hele project meegedacht over de techniek.

De koelcel, met een hoogte van bijna 11 meter, is zelfdragend en staat los van de bovenliggende constructie. “Door geen 2.000 kilo aan het dak te hangen, blijft het ook mogelijk om in de toekomst zonnepanelen te plaatsen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details