Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een veilige vernieuwde Koepel
De Koepel in Haarlem met veiligheidsnetten van Carl Stahl.

Een veilige vernieuwde Koepel

In de balustrades en trappenhuizen van de Koepel zijn op maat gemaakte RVS kabelnetten van Carl Stahl Benelux toegepast. In totaal zit er 500 m2 kabelnet verwerkt in de onlangs verbouwde Koepel.

De oude koepelgevangenis in Haarlem is compleet vernieuwd. De voormalige gevangenis is onlangs omgetoverd tot een plek waar kantoorruimtes, horeca en een bioscoop samen komen. Ondanks de nieuwe bestemming van de Koepel, is de authenticiteit van het gebouw zichtbaar intact gebleven. Om het karakter te behouden en tegelijkertijd een veilige omgeving te creëren, is er bij de verbouwing gekozen om de balustrades en trappenhuizen te voorzien van de transparante, duurzame en sterke kabelnetten van Carl Stahl. Als specialist op het gebied van veiligheidsnetten heeft Carl Stahl, in opdracht van Kersten, ook bij dit project alles vanaf de engineering tot aan de montage verzorgd. “Wij denken graag mee met de wensen van de klant. Wij kunnen alles doorrekenen, produceren en ons eigen montageteam monteert uiteindelijk de kabelnetten op locatie voor de beste kwaliteit”, vertelt Jennifer Swagers, marketing manager bij Carl Stahl.

“Het doel van Carl Stahl is om een veilige leefomgeving te creëren, door veiligheidsnetten veelal toe te passen in trap- en schalmgaten, balustrades, als vangnet of hekwerk.” De RVS kabelnetten bestaan uit losse RVS kabels die middels klemmen met elkaar verbonden zijn. De kabelnetten worden tussen een randkabel of buizenframe opgespannen. “Bij dit project hebben we kabelnetten met een maaswijdte van 40 x 69 x 1,5 mm gebruikt, dit is een gebruikelijke maat voor balustrades die voldoet aan de overklauterbaarheidseis.” Ideaal dus voor publieksgebouwen zoals de Koepel.

Op het terrein van de Koepel staat ook de voormalige vrouwengevangenis, de Vest. Hierin worden binnenkort studentenwoningen gerealiseerd. Ook voor dit project zal Carl Stahl de veiligheidsnetten verzorgen. Deze zullen in de bestaande en nieuwe balustrades worden gemonteerd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details