Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Een uitdagend project, echt iets voor ons’
De showroom wordt voorzien van grootformaat keramische vloertegels.

‘Een uitdagend project, echt iets voor ons’

Advies over optimale ondergrond

TGLS verzorgt het vloer- en wandtegelwerk in het nieuwe pand van Porsche Centrum Brabant in Oisterwijk. Maar eerst buigt het bedrijf zich over de basis: de ondervloeren.​​​​​​

​​​​​​​Eerder tekende TGLS voor het tegelwerk van Porsche Centrum Rotterdam. Hoewel het project in Oisterwijk daar helemaal los van staat, is er een aantal overeenkomsten. Te beginnen met de basis. Directeur Patrick de Winter: “In Rotterdam kregen we de mogelijkheid om aan het begin van het project onze kennis te delen. Zo werken we graag, want geregeld leidt dat ertoe dat je potentiële problemen vroegtijdig herkent en kunt voorkomen. Dat scheelt onnodige kosten.” TGLS besprak de voors en tegens met de Rotterdamse bouwdirectie. “Dit zorgde ervoor dat zij een weloverwogen keuze kon maken voor de uiteindelijke uitvoering.”

Bij zware belasting, zoals in een autoshowroom, verwerken we de tegels met dubbele verlijming, het zogeheten ‘buttering and floating’ met een volstrekt homogene vloer als resultaat.

Bij dit nieuwe project werd TGLS eveneens gevraagd om te adviseren over zaken als de meest geschikte ondervloer en de beste plaatsen om dilataties aan te brengen. De Winter is blij met de geboden mogelijkheid: “Door te zorgen dat de basis goed is, kunnen we problemen tackelen voordat ze optreden. Je ziet hem niet, maar de ondervloer draagt in grote mate bij aan de kwaliteit van het eindresultaat.”

Grootformaat keramische tegels

Ook de tweede overeenkomst tussen beide projecten betreft een specialiteit van TGLS: het aanbrengen van grootformaat keramische vloertegels. De huisstijl van Porsche schrijft de formaten 60×120 cm en 100×100 cm voor. Bij zulke formaten, zeker in combinatie met de zware belasting in een autoshowroom, is de vlakheid van de ondergrond cruciaal. Het Nieuwegeinse tegelbedrijf is goed bekend met de specifieke eisen aan dit soort werk: “We werken veel in de automotivebranche en hebben daarbinnen ook goede contacten met importeurs en architecten.”

‘Geen standaardproject’

Aangezien niet alle gebouwdelen met tegelwerk tegelijk klaar zijn, wordt het pand straks in fases betegeld. De uitdaging is dan om de vloeren naadloos op elkaar te laten aansluiten. Wederom iets waar ze bij TGLS uitgebreide ervaring mee hebben. “Maar het is geen standaardproject”, benadrukt De Winter. “Dat komt door de aanzienlijke omvang ervan.” In totaal gaat het om 5.930 m2 aan vloertegels en 1.285 m2 aan wandtegelwerk, met een doorlooptijd van zo’n 6 tot 8 weken. “Porsche is een mooi merk om voor te werken en we zijn trots dat we dit mogen neerzetten. Het is een uitdagend project, echt iets voor TGLS.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details