Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een toekomstbestendige leefomgeving creëren
“Dankzij geavanceerde monitoringtechnieken kunnen we het gedrag van Waterloo Bridge, de oude verkeersbrug over de Thames, beter begrijpen.”

Een toekomstbestendige leefomgeving creëren

Die zal er anders uitzien, maar niemand weet exact hoe. Wel kunnen we de trends op lange termijn met betrekking tot de klimaatverandering, het gebruik van grondstoffen, de maatschappelijke factoren en de technologische ontwikkelingen analyseren. Future Ready is het wereldwijde innovatie- en duurzaamheidsprogramma van WSP dat alle medewerkers inspireert om toekomstbestendige oplossingen voor onze leefomgeving te creëren.

Het wereldwijd advies- en ingenieursbureau, waar Lievense sinds oktober 2019 deel van uitmaakt, werkt al sinds 2015 aan dit innovatie- en duurzaamheidsprogramma. Dit jaar werd het ook in Nederland uitgerold. “Als we naar de toekomst kijken, kunnen we ervan uitgaan dat het weer extremer zal worden door de klimaatverandering en dat de afbouw van fossiele brandstoffen ook voortgezet zal worden. Daarnaast zullen de samenleving en technologieën zich ook blijven ontwikkelen. We weten alleen niet precies hoe alles zal gebeuren”, vertelt Royny Mathan als coördinator van Future Ready in Nederland. “Door de trends te analyseren kunnen we een beter inzicht krijgen in de ontwikkelingen en zo de klanten en hun projecten beter voorbereiden op de toekomst.”

WSP hielp de Greater London Authority om de risico’s van de extreme hitte voor de stad, bevolking en infrastructuur te bepalen. Daarvoor gingen de ingenieurs uit van duurzame stadsanalyses.

De theorie in de praktijk omzetten

‘Let’s be Future Ready’ – het klinkt niet alleen mooi in theorie, het werd ook al in de praktijk toegepast voor verschillende prestigieuze projecten in onder meer Engeland. “Op vraag van het Westminster City Council gaf WSP advies met betrekking tot Waterloo Bridge. De opleggingen van de oude verkeersbrug over de Thames waren vervangen, maar een aantal voldeed na 10 jaar al niet meer. En dat is uiteraard zonde. We ontwikkelden een geavanceerd controlesysteem dat de temperaturen en bewegingen door de hele brug registreert. In samenwerking met de Universiteit van Cambridge worden ook gegevens van de TerraSAR-satellieten van de ESA opgenomen. Zo kunnen we het gedrag van de brug beter begrijpen. Deze Future Ready benadering zorgt ervoor dat onze klant deze historische infrastructuur veilig kan onderhouden en resulteert tegelijkertijd in de ontwikkeling van een nieuwe sensortechnologie”, gaat Mathan verder. “De Greater London Authority deed vervolgens weer een beroep op de knowhow van WSP om risico’s van extreme hitte voor de stad te bepalen, waardoor ze haar beleid alsook de bevolking, infrastructuur en maatschappelijke voorzieningen er beter op zou kunnen voorbereiden. We gingen uit van een integrale benadering en brachten dit in kaart met duurzame stadsanalyses, waarbij rekening gehouden werd met verschillende met elkaar verweven factoren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details