Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Brefu Funderingstechnieken B.V. heeft een sterke focus op funderingsherstel en dan met name in beperkte ruimten en onder moeilijke omstandigheden.

Een stevig fundament voor de toekomst

Met meer dan 30 jaar kennis en ervaring in funderingen is Brefu Funderingstechnieken B.V. een gevestigde naam in de bouw. Het bedrijf heeft een sterke focus op funderingsherstel en dan met name in beperkte ruimten en onder moeilijke omstandigheden. Zo is de funderingsspecialist op dit moment betrokken bij het grootschalig funderingsherstel op vele locaties in Rotterdam…

“In Rotterdam kampen veel panden van voor de oorlog met een slechte fundering”, weet Marco Poppelaars, directeur-eigenaar van Brefu Funderingstechnieken B.V. “Mede door het zakken van het grondwaterpeil wordt de paalfundering geteisterd door houtrot. Vervanging is hier noodzakelijk, maar ook impactvol voor gebouweigenaren en bewoners. Wij werken veelal in opdracht van woningcorporaties, beleggers, ontwikkelaars, aannemers en particulieren, die wij op alle mogelijk manieren proberen te ontlasten. Zo nemen wij in veel gevallen het complete traject uit handen. Van het eerste gesprek aan de keukentafel tot en met bodemonderzoek, teken- en rekenwerk, vergunningsaanvragen, sloop- en grondwerkzaamheden, funderingsherstel en betonwerkzaamheden. Een persoonlijke aanpak, kwaliteit en continue innovatie staan centraal in ons beleid. Bovendien werken we regelmatig samen in bouwteams.”

Herstel van de fundering.

Meest toegepast: de tafelconstructie

De meest toegepaste herstelmethode is de zogeheten tafelconstructie, vertelt Poppelaars. “Hierbij wordt de bestaande begane grondvloer verwijderd, waarna nieuwe palen en een nieuwe betonvloer worden aangebracht. De oude fundering blijft dus gewoon zitten. De nieuwe betonvloer wordt constructief verbonden middels inkassingen (uitsparingen van ca. 50 x 30 cm) in de bestaande dragende muren. Vervolgens zal de woning heel langzaam op de ‘tafel’ komen te rusten en belasting gaan afgeven aan de nieuwe palen. Na enkele maanden rust de woning geheel op de nieuwe fundering.”

Circa 9 kilometer buispaal

Maar er zijn ook situaties waarin de bestaande fundering vervangen moet worden. “Op dit moment hebben we bijvoorbeeld een grote klus, in een bouwteam met Jurriëns. Waar wij het funderingsherstel verzorgen, is Jurriëns verantwoordelijk voor de afbouw”, vertelt Poppelaars. “Het betreft een opdracht voor Woonstad op Rotterdam Katendrecht, met in totaal 30 rijwoningen. De bestaande paalfundering wordt door ons vervangen door een betonfundering met inwendig geheide buispalen. In totaal verwerken we circa 9 km buispaal! Gemiddeld zijn we op 12 locaties tegelijkertijd actief in Rotterdam.”

Grondwerk.

Boor- en heitechnieken

Voor het funderingsherstel werkt Brefu Funderingstechnieken B.V. met name in Rotterdam en omgeving. “Hei- en boorwerk voeren we landelijk uit”, aldus Poppelaars. “Zowel in Nederland als in België. Als funderingsspecialist hebben wij de volgende boor- en heitechnieken in huis: geheide buispalen, perspalen, casing draaipalen en schroefinjectiepalen. Ook hier zijn opdrachtgevers verzekerd van een totaaldienstverlening. Van de complete engineering tot en met geotechnisch advies, grond- en sloopwerk, saneringen (indien noodzakelijk), vlechtwerk en betonwerk. Om de werkzaamheden goed en snel te kunnen uitvoeren, beschikken we over een werkploeg van circa 45 mensen waarvan 24 eigen mensen en 21 vaste inleenkrachten.” Buiten het funderingsherstel kan men voor alle voorkomende hei- en boorklussen bij Brefu Funderingstechnieken B.V. terecht. Ook voor advies. 

Meebouwen aan kwaliteits­volle funderingen?

“Als organisatie zijn we nog altijd groeiende”, benadrukt Poppelaars. “Onze orderportefeuille voor de komende maanden is bovendien goed gevuld. Daarom zijn we nog altijd op zoek naar gemotiveerde medewerkers. Van uitvoerders tot projectleiders, calculators en werkvoorbereiders, die samen met ons kwaliteitsvolle funderingen willen realiseren. In de breedste zin van het woord.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details