Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Een sterke en betrouwbare partner voor elk integraal en duurzaam (bouw)proces’
Het pand van Van der Sluis Technische Bedrijven in Genemuiden.

‘Een sterke en betrouwbare partner voor elk integraal en duurzaam (bouw)proces’

Het ruim 85 jaar oude familiebedrijf heeft door de jaren heen een bijdrage geleverd aan de bouw of renovatie van vele woningen, bedrijven, instellingen, fabrieken en agrarische bedrijven. Om deze doelmarkten optimaal te kunnen bedienen, zijn verschillende bedrijfsonderdelen opgericht met een focus op woningbouw, utiliteitsbouw, renovatie en beheer & onderhoud. Hoewel de bedrijfsonderdelen elk over hun eigen, specifieke technische kennis en vaardigheden beschikken, hebben zij ook veel met elkaar gemeen. Ze bieden namelijk stuk-voor-stuk betrouwbaarheid, deskundigheid én kwaliteit. Een combinatie die steevast leidt tot succes….

Van der Sluis Technische Bedrijven is sinds haar oprichting in 1934 sterk in woningbouwprojecten. Van laagbouwwoningen tot appartementencomplexen en inclusief eventuele commerciële plinten, bergingen en/of parkeergarages. “Als adviserend installateur worden wij graag vanaf de (schets)ontwerpfase en als ketenpartner bij projecten betrokken”, vertelt Stephan van Dokkum, commercieel bedrijfsleider bij Van der Sluis Woningbouw BV. “Door al in een vroeg stadium mee te denken over de afmetingen en locaties van de kokers, de situering van de meterkasten en de nutstracés, voorkomen we dat in de werkvoorbereiding nog aanpassingen doorgevoerd moeten worden. Als co-maker van de hoofdaannemer kunnen we bovendien flinke toegevoegde waarde bieden in het ontwerptraject. In 2010 hebben wij als één van de eerste installatiebedrijven in Nederland het Bouw Informatie Model (BIM) omarmd. We hebben al onze vaste leveranciers benaderd om content aan te leveren voor onze BIM-contentbibliotheek. Van de rioleringsbuizen en hemelwaterafvoersystemen tot en met de ventilatiekanalen en elektrotechnische installaties. Ook hebben we zelf content gemaakt en toegevoegd.”

Alle disciplines in eigen huis

Van advies en ontwerp tot en met montage, beheer & onderhoud: Van der Sluis Woningbouw BV kan de gehele keten bedienen. “We hebben alle disciplines in eigen huis”, benadrukt Van Dokkum. “Hoewel we van origine een W-installateur zijn, verzorgen we sinds enkele jaren ook de E-installaties. Niet verwonderlijk, want W en E worden steeds meer geïntegreerd. Aardgas maakt steeds vaker plaats voor all-electric warmtebronnen, wat vraagt om specifieke kennis van W- én E-technieken. En hoewel vloerverwarming een W-techniek is, is voor de temperatuurregeling ook E-kennis vereist.” Anno 2020 ziet Van Dokkum een enorme opkomst van stadsverwarming, warmtepompen en Energy Service Companies (ESCo’s). “Om wijs te worden in het woud van (nieuwe) mogelijkheden, nodigen wij opdrachtgevers en bewoners graag uit in ons Versan Adviescentrum in Genemuiden. Naast warmtepompen, WTW-units, hr-ketels en balansventilatiesystemen wordt hier een breed gamma sanitaire en elektravoorzieningen gepresenteerd.”

Installatie voor autobedrijf Korterink in Rouveen.

Grip op processen

In Genemuiden is ook de prefabhal van Van der Sluis Technische Bedrijven gevestigd, waarin steeds meer installaties onder de beste klimaat- en arbeidsomstandigheden worden geprefabriceerd. Van leidingsystemen tot warmtepompskids. “Door te prefabriceren, houden we maximale grip op onze processen”, benadrukt Van Dokkum. “Dit vertaalt zich in een hoge kwaliteit, minimale faalkosten en een zeer korte doorlooptijd op de bouw. Bovendien spelen we met deze ontwikkeling in op het groeiende tekort aan vaklieden op de bouw.” 

Op dit moment is Van der Sluis Woningbouw BV onder meer betrokken bij de bouw van Het Sluishuis in Amsterdam. Andere mooie referentieprojecten zijn de Molenwiek en Madrona in Almere Buiten en OurDomain in Amsterdam.

Ook voor utilitaire projecten

Met de groeiende vraag naar utilitaire disciplines, zoals collectieve WKO-installaties met warmtepompen en commerciële plintvoorzieningen, besloot Van der Sluis Technische Bedrijven om hier een aparte bedrijfstak voor op te richten: Van der Sluis Utiliteit BV. “In utiliteitsprojecten worden vaak grote en gecompliceerde installaties toegepast”, vertelt bedrijfsleider Gerard Valkenburg. “Dit vraagt om specifieke kennis en vaardigheden, waarin Van der Sluis Utiliteit BV uitstekend kan voorzien. We voeren regelmatig gezamenlijk projecten uit met Van der Sluis Woningbouw BV en Van der Sluis Renovatie BV, maar pakken ook zelfstandig projecten op. Van bedrijfshallen en kantoorgebouwen tot en met zwembaden, kinderdagverblijven en zorginstellingen. Hierbij hebben we één doel voor ogen, namelijk het creëren van een veilige, comfortabele en duurzame leef- en werkomgeving. Nu én in de toekomst.”

Van der Sluis Utiliteit BV verzorgt hiervoor alle denkbare W- en E-installaties: van verwarming, koeling en ventilatie tot en met verlichting, brandmelding, inbraakbeveiliging en domotica en van advies en ontwerp tot en met montage, beheer & onderhoud. “Daarbij werken we niet alleen in opdracht van aannemerspartijen en eindgebruikers, maar ook in opdracht van de ESCo’s”, aldus Valkenburg. “Voorbeelden van deze totaaldienstverlening zijn diverse projecten op de Vliegbasis Leeuwarden, de nieuwbouw van appartementencomplex Hogekwartier Veld 6 in Amersfoort en de nieuwbouw van autobedrijf Korterink in Rouveen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details