Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Een staalconstructie in het hoogst mogelijke tempo

Schermafbeelding 2023-04-18 om 10.59.43
De opbouw gebeurde in minder dan drie weken.

Tekst | Liliane Verwoolde

Beeld | HJ Metaalbewerking

19 april 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Verwerking van 145 ton staal

HJ Metaalbewerking verzorgde de staalconstructie voor Caravan Centrum Meerkerk. In de eigen constructiewerkplaats in Vianen produceerde en conserveerde zij hiervoor 145 ton staal. Tevens ondersteunde HJ Metaalbewerking bij de realisatie van de betonnen verdiepingsvloer.

“De uitvoeringstijd was kort”, vertelt Jeroen Brouwer, directeur/eigenaar van HJ Metaalbewerking. “Caravan Centrum Meerkerk had de huur van haar voormalige locatie opgezegd en moest derhalve voor de kerst van 2022 verhuizen. Om die reden begonnen we al met de voorbereidingen voordat alle vergunningen binnen waren. Daarnaast hebben we met alle onderaannemers een LEAN-planning gemaakt en de activiteiten maximaal in elkaar geschoven. Mede hierdoor konden we binnen drie weken de staalconstructie opbouwen. Zodra het eerste gedeelte van de constructie stond, begon Cladding Partners al aan de gevelbekleding!” 

Metaalbewerking van A tot Z

Voor HJ Metaalbewerking was de staalconstructie van Caravan Centrum Meerkerk een middelgrote klus. Het bedrijf startte in 2003 middenin het dorp Beesd. In 2018 verhuisde het naar Vianen, waar zij een constructiewerkplaats inrichtte voor projecten tot 300 ton in welke branche dan ook. “We zijn sterk in constructiewerkzaamheden, maar ook trappen, balkons en bordessen zijn bij ons in goede handen. Bij alles wat we maken, zetten we in op complete ontzorging. We nemen het ontwerp voor onze rekening, evenals de engineering, productie, conservering en montage.”  Inmiddels heeft HJ Metaalbewerking met haar team van gespecialiseerde metaalbewerkers meerdere specialisaties ontwikkeld en een uitgebreide kennis en knowhow opgebouwd in bestaande en nieuwe technologieën. Hierdoor weten opdrachtgevers haar nagenoeg altijd terug te vinden. 

HJ Metaalbewerking is thuis in

– Utiliteitsbouw

– Woningbouw

– Agrarische bouw

– Scholenbouw

– Trappen- en leuningwerk

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details