Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een prettig binnenklimaat
A3 Koel- en Vriestechniek zorgt voor een prettig klimaat in het nieuwe pand van raambekledingsfabrikant Coulisse in Enter.

Een prettig binnenklimaat

Lucht/water-warmtepomp met luchtconvectoren

A3 Koel- en Vriestechniek zorgt voor een prettig klimaat in het nieuwe pand van raambekledingsfabrikant Coulisse in Enter: Coulisse Campus. “De opdrachtgever hecht veel waarde aan een fijn werkklimaat voor haar medewerkers.”

A3 Koel- en Vriestechniek maakt al bijna 25 jaar centrale koelsystemen en industriële warmtepompsystemen voor bedrijven in de food en industrie. De specialist op het gebied van koel- en vriestechniek werkt regelmatig voor het Nederlandse familiebedrijf Coulisse. Directeur Jorn Slaghekke van A3 Koel- en Vriestechniek: “Toen wij hoorden dat er nieuwbouwplannen waren, hebben we ons gemeld. Het project werd aanbesteed en die aanbesteding hebben we uiteindelijk gewonnen.”

Constante temperatuur

A3 is verantwoordelijk voor de koeling en verwarming van het magazijn en de klimaatbeheersing van de kantoren. “Deze opdrachtgever hecht veel waarde aan een constante temperatuur om zo de medewerkers in de hal een aangenaam werkklimaat te bieden. Wij kozen voor dit project voor het magazijn voor een lucht/water-warmtepomp die kan koelen en verwarmen met luchtconvectoren. Voor de kantoren kozen we voor een 3-pijps VRF-systeem en een lucht/water-warmtepomp voor de vloerverwarming. Het totale verwarmingsvermogen bedraagt 700 kW”, aldus Slaghekke. 

Hoog kwaliteitsniveau

De werkzaamheden zijn niet onbekend voor A3, dat wel vaker werkt in zulke grote projecten. Slaghekke geeft aan dat het hoge kwaliteitsniveau van het pand en de installatie wel uitzonderlijk is. “Het is sowieso een prachtig pand en een mooie referentie voor ons. Daarbij is al het leidingwerk van rvs, om te voorkomen dat er corrosie ontstaat. Dat is wel wat duurder, maar verkleint de kans op problemen. Mocht je bij dit systeem stalen leidingen gebruiken en er ontstaat corrosie, dan krijg je ernstige vervuiling van de koeltechnische wisselaar en neemt het rendement zwaar af.”

Ook leverde A3 een grote brandkluis voor de opslag van lithium-ionaccu’s. Mocht er in de kluis wat aan de hand zijn, dan wordt deze afgesloten en worden eventuele giftige dampen en rook weggevoerd. In totaal zijn er zo’n drie maanden lang zes mensen van A3 Koel- en Vriestechniek aan het werk geweest bij het project in Enter. De samenwerking met de andere partijen op de bouwplaats is soepel verlopen, ook door de regelmatige bouwvergaderingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details