Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
“Volgens planning zullen we de laatste fase rond de bouwvakvakantie opleveren.”

Een planningstechnische puzzel

In totaal gaat het om maar liefst 100.000 m2 aan vloeren, die gefaseerd worden aangebracht. “Planningstechnisch een behoorlijke puzzel”, zegt Jeroen Boers van Twintec Nederland.

Twintec is bekend met distributiecentra van Lidl. “We zijn als groep mondiaal actief. Zo hebben we recent ook de vloeren mogen maken in nieuwe distributiecentra van de supermarktgigant in Duitsland en Ierland”, vervolgt Boers. “Onze scope voor het distributiecentrum in Almere betreft het realiseren van 60.000 m2 aan magazijnvloeren, 30.000 m2 aan laadkuilen en het buitenterrein en 10.000 m2 aan druklagen. Aangezien het magazijn straks grotendeels wordt ingericht met koel- en vriescellen wordt er, in tegenstelling tot bij een conventioneel warehouse, veel techniek geïntegreerd. Installateurs willen graag snel toegang tot het magazijn om bepaalde activiteiten te starten. Dat betekent voor ons dat we het werk niet aaneengesloten kunnen plannen en uitvoeren. Het is opgeknipt in allerlei deelgebieden en dat maakt het planningstechnisch soms best uitdagend.”

Het gaat uitsluitend om traditioneel gewapende vloeren, zonder hoge eisen qua vlakheid.

Momenteel is Twintec bezig met de uitvoering. “Het gaat uitsluitend om traditioneel gewapende vloeren, zonder hoge eisen qua vlakheid. Geen hogere wiskunde dus. Neemt niet weg dat we ook hier weer streven naar een optimale eindkwaliteit. Volgens planning zullen we de laatste fase rond de bouwvakvakantie opleveren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details