Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Één planning voor staalbouwen betonbouw

Één planning voor staalbouwen betonbouw

Integrale aanpak ruwbouw

Terwijl Rijnstaal op de ene locatie de laatste hand legt aan de montage van de ruwbouw, wordt elders op de bouwplaats van het nieuwe Ashram College de afbouw ingezet. Alle werkzaamheden sluiten feilloos op elkaar aan.

Deze naadloze aansluiting is met name te danken aan de integrale manier waarop de zusterbedrijven Rijnstaal en CT deBoer de ruwbouw hebben aangevlogen. “Vanaf het eerste moment hebben we deze aangepakt als één totaalpakket”, vertelt Joeri Verhoeven, assistent-projectleider van CT deBoer. “Rijnstaal heeft de engineering, productie en levering van de staalconstructie voor haar rekening genomen; CT deBoer de montage. Daarnaast legde de hoofdaannemer de planning van het casco bij ons neer. Dat was best een uitdaging. Anderzijds werden onmiddellijk de voordelen van die integrale aanpak duidelijk. Vanaf het eerste moment hebben we alles in een 4D-planning verwerkt. Zowel tijdens de voorbereiding als de uitvoering van het werk kon iedereen in een oogopslag zien wanneer aan- en afvoerplaatsen beschikbaar waren, wanneer een kraan vrij was voor gebruik en wanneer een gedeelte was opgeleverd.”

CT deBoer monteerde de staalconstructie.

Theoretisch en praktisch

Rijnstaal en CT deBoer werken al sinds jaar en dag intensief samen en zijn sinds drie jaar gevestigd in een gezamenlijk pand in Nieuwegein. De bedrijven hebben een grote zelfstandigheid en hun eigen specialisaties. Tegelijkertijd zijn ze op elkaar ingespeeld. “Met een bouwoppervlak van 13.000 m2, drie verdiepingen en de verwerking van bijna vierhonderd ton staal behoorde de ruwbouw van het Ashram College tot de grotere klussen”, vertelt Verhoeven. “Dan zijn de voordelen van onze krachtenbundeling het grootst. We hebben uitstekende planners aan boord, die met gebruik van de laatste technieken die perfecte planning in elkaar draaien. Maar we hebben ook de mensen uit de praktijk. Zij zien de bouwplaats voor zich en kennen de praktische uitdagingen van het werk. De bouw van het Ashram College heeft hier echt groot voordeel bij.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details