Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Één plaat, zes kwaliteiten, honderden toepassingen
Torenhoge maar superstabiele scheidingswanden met Diamond Board in voormalig fabriekspand ‘De Vasim’ in Nijmegen.

Één plaat, zes kwaliteiten, honderden toepassingen

Veelzijdige gipskartonplaat, zo hard als diamant

Van niet-dragende scheidingswanden en voorzetwanden tot constructieve wanden, van woningen tot ziekenhuizen, hotels, scholen en sporthallen en van nieuwbouw tot renovatie en transformatie: de veelzijdige Diamond Board gipskartonplaat van Knauf komt in elk project uitstekend tot zijn recht.

“Diamond Board wordt al vijftien jaar zeer gewaardeerd door verwerkers en eindgebruikers”, vertelt Niek Wouda, Market Manager Droge Afbouw bij Knauf. “En dat is niet voor niets. De gipskartonplaat combineert namelijk zes specifieke eigenschappen in één product. Hierdoor worden planning en montage efficiënter en overzichtelijker. Bovendien kan een economische oplossing gerealiseerd worden, door geen overbodig materiaal als OSB te gebruiken, terwijl de kwaliteit van het project naar het hoogste niveau wordt getild.”

Uitstekende hardheid en stabiliteit

Verwerkers kunnen Knauf Diamond Board gebruiken op een onderconstructie voor niet-dragende scheidingswanden en voorzetwanden, in toepassingen waar hogere mechanische belastingen worden verwacht. Denk bijvoorbeeld aan de gangen in een ziekenhuis, verzorgingshuis of school, waar de wanden tegen een stootje moeten kunnen. “Maar ook in woonhuizen is hij ideaal”, aldus Wouda. “Immers blijven de muren langer mooi én profiteren bewoners van extra geluidsisolatie. Dankzij een uitstekende hardheid/stabiliteit kunnen voorwerpen tot 65 kilo per hollewandplug worden opgehangen. Overal achterhout gebruiken is niet nodig, waardoor verwerkers onderaan de streep op materiaal kunnen besparen.”

Vanwege de uitstekende prestaties wordt Diamond Board veel toegepast bij kamerscheidende wanden.

Hogere gipsdichtheid

Diamond Board heeft een hogere gipsdichtheid dan een standaard gipskartonplaat, benadrukt Wouda. “Daardoor is de plaat enorm hard en stootvast.” Diamond Board is ook een geïmpregneerde gipskartonplaat met sterk vertraagde wateropname. Hierdoor is de plaat uitstekend toe te passen in natte ruimtes. Bovendien zorgt hij voor een betere geluidsisolatie. “In combinatie met minerale wol van Knauf Insulation wordt in een standaard configuratie een geluidsisolatie van maximaal  67 dB bereikt. Glasvezels en andere toeslagstoffen in de beplating zorgen voor een verhoogde brandwerendheid. De exacte prestaties per wandsysteem zijn terug te vinden in de onlangs geïntroduceerde Knauf Planner Suite en met onze KnaufZeker garantie worden de prestaties gewaarborgd.”

Minder kans op scheuren

Dankzij de flexibiliteit van Diamond Board kunnen ook moeiteloos gebogen wanden worden afgewerkt. Bovendien heeft de plaat een zeer bescheiden uitzettings- en krimpgedrag. Een dilatatievoeg om de 15 meter is voldoende, volgens Wouda. “Hierdoor kan men sneller monteren, met aanzienlijk minder kans op scheuren.” Voor wie daarnaast ook de constructiestijfheid van de wand uit de plaat wil halen, bijvoorbeeld in prefab houtskeletbouw of staalframebouw, biedt Knauf Diamond Board X. “De term ‘Diamant’ wordt bovendien doorgezet naar onze stucmaterialen. Zo hebben we eerder dit jaar een vernieuwde MP75 Diamant geïntroduceerd; een gipspleister met een verhoogde oppervlaktehardheid en druksterkte die het risico op deuken, krassen en beschadigingen in stucwerk aanzienlijk verkleint.” Een compleet plaatje dus.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details