Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jaarboek

Een perfecte afwerking van uw gebouwen: In één keer goed

DJI_0556
Voor project Zijdebalen verzorgde Van der Gun Schilderwerken B.V. schilder- en beglazingswerken, in opdracht van bouwcombinatie Zijdebalen (Hurks/Van Wijnen).

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Van der Gun Schilderwerken B.V.

1 februari 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Van appartementencomplexen tot en met scholen, ziekenhuizen, kantoren en instellingen: Van der Gun Schilderwerken B.V. verzorgt al meer dan 50 jaar schilder- en beglazingswerken in nieuwbouwprojecten, in een straal van ca. 75 kilometer rondom Utrecht. Bovendien verzorgt het gerenommeerde bedrijf regelmatig herstelwerkzaamheden van beglazingen in prefab elementen, waarbij een uitstekend vakmanschap gecombineerd wordt met een goede service én betrouwbaarheid.

“Als organisatie focussen wij volledig op nieuwbouwprojecten”, vertelt Commercieel Directeur Richard van der Gun. “Een bewuste keuze, omdat een nieuwbouwschilder nu eenmaal een andere werkwijze heeft dan een onderhoudsschilder. In plaats van meerdere voorbehandelingen te verrichten en vervolgens het houtwerk te voorzien van een voor- en/of aflaklaag, moet ons schilderwerk na reparatie in één keer goed zijn. In de nieuwbouw is het bovendien gebruikelijk dat slechts één verflaag wordt opgezet, ongeacht het bouwtype. Sociale woningbouw, vrije sector woningen en luxe vrijstaande woningen worden op dezelfde manier afgewerkt. Toch adviseren wij in veel gevallen om een tweede verflaag aan te brengen. Zeker in de luxere woningbouw, waarin kopers vaak een complete woning afrekenen op de esthetische afwerking.” Door een tweede verflaag aan te brengen, krijg je een beter resultaat én andere beleving, waardoor ook de oplevering gemakkelijker zal verlopen, vertelt hij. “De meerprijs hiervoor staat in geen enkele verhouding tot de kosten voor herstel achteraf, eventuele procedures en/of negatieve reclame op de vele sociale media groepen, waar kopers vandaag de dag veelvuldig gebruik van maken. Niet voor niets adviseren wij aannemersbedrijven om van het schilderwerk geen sluitpost te maken.”

Compleet pakket

Van kozijnen en buitengevels tot en met binnenwanden en plafonds: Van der Gun Schilderwerken B.V. verzorgt graag alle voorkomende beglazingen en schilderwerken in en aan een gebouw. Bij de schilderwerken neemt de specialist uit Vianen tevens het staalwerk mee dat in het zicht blijft. Zelfs als dat brandwerend afgeschilderd moet worden. “Ook verzorgen wij allerhande behangwerken”, vertelt Van der Gun. “Denk bijvoorbeeld aan glasvliesbehang, dat vervolgens wordt afgesausd, maar ook aan luxe wandbekledingen zoals Vescom vinylbehang.”

De renovatie van Villa Jongerius in Utrecht, in opdracht van Heilijgers Bouw Amersfoort.

Hoogwaardig opleverresultaat

In navolging van de buitenbeglazingen, worden ook aan binnenbeglazingen steeds meer eisen gesteld, merkt hij. “Bijvoorbeeld op het gebied van brandwerendheid, waarin wij uitstekend kunnen voorzien.” Maar dit is lang niet de enige verandering in de markt. Van der Gun ziet bijvoorbeeld dat kozijnen steeds vaker compleet gelakt en beglaasd vanaf de fabriek op de bouw worden geleverd. Hierdoor verandert niet alleen de rol van de timmerfabriek, maar ook van Van der Gun Schilderwerken B.V. “Voorheen werd alle schilderwerk op de bouw uitgevoerd, maar sinds de financiële crisis zijn bouwmethodieken sterk veranderd. Als bedrijf moet je hierin meegaan. Daarom voeren wij waar nodig ook herstelwerkzaamheden uit voor timmerfabrieken en glasleveranciers, op het moment dat er in de bouw iets beschadigd is geraakt of wanneer bijvoorbeeld het glas niet op tijd is geleverd. Hierdoor zijn aan­nemers én eindklanten nog altijd verzekerd van een hoogwaardig opleverresultaat.”

Mooie referentieprojecten van Van der Gun Schilderwerken B.V. zijn bijvoorbeeld fase 1 t/m 4 van project Zijdebalen in Utrecht, de renovatie van Villa Jongerius in Utrecht en de 181 appartementen van project Maaszicht in Grave, dat tevens een nominatie voor de Nationale SchildersVakprijs opleverde. Staat uw project hier binnenkort ook tussen?  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details