Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Distributiecentra

ÉÉN partner voor de staal- en betonconstructies, dak- en wandbeplating

De specialist uit Kootwijkerbroek, die alles in eigen beheer uitvoert, levert in 25 weken tijd het distributiecentrum volledig afgewerkt op.

bincx1_dji_0629-kopieren

11 september 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Of je nu projectontwikkelaar, aannemer, overheidsdienst of particulier bent, door de samenwerking met ervaren partners bij nieuwbouw- en renovatieprojecten bouw je toch een zekere veiligheid in. Daarom benaderde Groothuis Bouwgroep montagebedrijf Bincx voor de realisatie van de staal- en betonconstructies én dak- en wandbeplating voor het nieuwe SMARTLOG distributiecentrum van Westerman Multimodal Logistics in Nieuwleusen. De specialist uit Kootwijkerbroek, die alles in eigen beheer uitvoert, levert in 25 weken tijd het distributiecentrum volledig afgewerkt op.

Begin september zal Westerman Multimodal Logistics zijn nieuwe logistieke centrum in gebruik nemen, met dank aan de deskundigheid van en goede samenwerking tussen bouwpartners, zoals Bincx. “Wat ooit begon als Van den Brink Montage is intussen uitgegroeid tot een specialist in staal- en betonconstructies en dak- en wandbeplating met heel wat ervaring in de bouw van agrarische en industriële gebouwen. Daarom werden we door hoofdaannemer Groothuis Bouwgroep ook bij dit project betrokken”, vertelt projectleider Jordi Brom. “We nemen steeds de volledige verantwoording op ons. Zo kijken we welke staalconstructie nodig is en zorgen we voor het produceren, conserveren, transporteren en monteren. Het gebruik van prefab betonconstructies en -wanden verkort de bouwtijd aanzienlijk. We ondersteunen onze klanten eveneens bij de keuze van een correcte dak- en wandbeplating, waarna we instaan voor een tijdige levering en vakkundige montage.”

Alles in eigen beheer en volgens een strak plan

Bincx startte de bouwwerkzaamheden in de derde week van januari en in een periode van 25 weken zal het complete warehouse met een totale oppervlakte van 32.241 m² volledig afgewerkt zijn. “Een goede voorbereiding en een strikte planning zijn daarbij heel belangrijk. Met een team van drie monteurs en een kraanmachinist startten we met het optrekken van de staalconstructies voor de eerste hal en tegelijk monteerden we de 3 meter hoge betonwanden en plaatsten we de kanaalplaatvloeren. Daarna monteerden we de stalen profielplaten op het dak en aansluitend kwamen dan de sandwichpanelen voor de gevels”, gaat Brom verder. “Vervolgens voltooiden we op eenzelfde manier de ruwbouw van het distributiecentrum van begin tot einde in 7 faseringen. De complete staalbouwwerkzaamheden zullen in totaal 20 weken in beslag nemen. Met de dak- en wandbeplating zijn we iets later gestart. Deze zullen ook een drietal weken langer doorlopen, waarna de afwerking van de volledige hal nog een viertal weken zal duren. Voor het bouwverlof wordt dit project volledig opgeleverd.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%