Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een nieuwe standaard voor brandwerende kozijnen en houten gevelelementen

Een nieuwe standaard voor brandwerende kozijnen en houten gevelelementen

Standaard voldoen aan brand- en rookwerendheid zónder tussenkomst van een branveiligheidsexpert?

WEBO, producent van HSB-elementen en houten kozijnen, heeft haar nieuwste productlijn Vuurvast® gelanceerd. De producten uit deze innovatieve lijn zijn uitvoerig getest en gecertificeerd voor brand- en rookwerendheid, en voldoen aan de specifieke brandeisen zoals vastgesteld in het Bouwbesluit.

Ontdek
Vuurvast®

Regelgeving vs. Praktijk

In de praktijk is voor een kozijn- of deurconstructie meestal geen EN 16034 CE-certificering voor brand en rook beschikbaar. Dit komt doordat de certificering al snel vervalt wanneer afgeweken wordt van het toepassingsgebied op een getest systeem of wanneer onderdelen afkomstig zijn van meerdere leveranciers. Vooral met het oog op striktere wet- en regelgeving – zoals de Wkb – is deze certificering steeds belangrijker voor aannemers en bouwprofessionals.

De Vuurvast® producten zijn als compleet systeem ontworpen en worden standaard met EN 16034 CE-certificering geleverd. Hierdoor slaat WEBO een brug tussen regelgeving en praktijk.

HoutAlu-Kozijn Vuurvast®

Het eerste product binnen de nieuwe lijn is het HoutAlu-Kozijn Vuurvast®, dat uitvoerig getest is in het laboratorium van Peutz  en met overwaarde bescherming biedt tegen brand en rook.

Prestaties

HoutAlu-Kozijn Vuurvast® – raamconstructies

EI1 30, EI1 45

EW 30 + EW 60

HoutAlu-Kozijn Vuurvast® – raamconstructies

EI1 30, EI1 45

EW 30 + EW 60

Om in de praktijk diverse ontwerpen te kunnen realiseren, heeft Peutz een uitgebreid toepassingsgebied (ExAp) opgesteld voor het HoutAlu-Kozijn Vuurvast®. In de nieuwe brochure van WEBO zijn alle classificaties (EW, EI1, S200 & SA), configuraties en maatvoeringen op een overzichtelijke manier weergegeven.   

Download de brochure       

Aanvulling Vuurvast® assortiment

Naast het HoutAlu-Kozijn Vuurvast® heeft WEBO een 30-60 minuten brandcertificering voor houten kozijnen. Ook de HSB- en Steigerloos® elementen voldoen aan de eisen en kunnen conform brandklasse B geëngineerd en geproduceerd worden.

Het Vuurvast® assortiment van WEBO wordt binnenkort verder aangevuld.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Vuurvast®?

Bekijk de website van WEBO en ontdek de mogelijkheden voor jouw project:

Ontdek Vuurvast®

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details