Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
In navolging van de geluidsisolerende volglazen wanden leverde Interior Glassolutions circa 150 m¹ gebogen glasbalustrades voor de trapopgang.

Een lust voor het oog én oor

Nieuwbouw Van Mossel in Waalwijk

Het nieuwe logistieke centrum met hoofdkantoor van Van Mossel in Waalwijk is een lust voor het oog én oor. Al in de ontwerpfase is nadrukkelijk aandacht besteed aan temperatuur, luchtkwaliteit, licht en geluid, zodat een comfortabele en productieve werkplek voor alle medewerkers wordt geborgd. De glassystemen van Interior Glassolutions sluiten hier perfect bij aan. “Dankzij onze volglazen wanden blijven daglichttoetreding, optimale zichtlijnen en onderlinge interactie behouden, terwijl geluidsoverlast niet aan de orde is”, vertelt Sales Manager Rob Helmons. “Zo dragen wij bij aan een fijne werkplek, waarin afleidende prikkels tot een minimum beperkt worden.”

De glassystemen van Interior Glassolutions worden regelmatig voorgeschreven in bestekken. “Voor de nieuwbouw van Van Mossel schreef architect VAN AKEN Concepts, Architecture & Engineering BV bijvoorbeeld onze geluidsisolerende volglazen wanden met gepatenteerd SYSTEMS CLIP-IN SILENCE 1338 en 2242 systeem voor”, vertelt Helmons. “Onder andere vanwege de geluidsisolerende eigenschappen, die met Rw-waarden van 38 dB en 42 dB veel verder gaan dan andere enkele glaswandsystemen in de markt. De geluidswaarden zijn succesvol getest door een notified body en de testrapporten zijn op aanvraag beschikbaar. Bouwbedrijf van de Ven heeft de aanbeveling van VAN AKEN overgenomen, waarna wij zowel de engineering, het ontwerp, de levering als de montage van de complete glazen wandsystemen hebben verzorgd. Daarmee hebben wij de aannemer volledig ontzorgd. Bovendien konden wij op deze manier de gewenste akoestische prestaties garanderen.”

1.500 m² geluidsisolerende volglazen wanden 

Op de kantoorverdiepingen (gebouw A/B) en in de portiersloge (gebouw D) van Van Mossel is ruim 1.500 m² aan geluidsisolerende volglazen wanden gemonteerd, die door middel van het SYSTEMS CLIP-IN montagesysteem zijn verbonden. “Dankzij dit gepatenteerde systeem is geen verkitting nodig voor de verticale voegen”, verduidelijkt Helmons. “Hierdoor wordt een hoge mate van geluidsisolatie en transparantie geborgd.”

150 m¹ glasbalustrades 

In navolging van de geluidsisolerende volglazen wanden leverde Interior Glassolutions circa 150 m¹ glasbalustrades voor de trapopgang. Deze 40 cm hoge en gebogen glassystemen zijn bovenop een metalstud opbouw gemonteerd en geven de nieuwbouw een bijzonder cachet. Tot slot heeft Interior Glassolutions een aantal elektrische schuifdeuren geleverd. Bijzonder hierbij is met name het glazen schuifpaneel ter hoogte van de trapopgang, die met één druk op de knop voor de glazen wand langs schuift. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details