Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie

Één leverancier voor een compleet klimaatbeheersingssysteem

Mark Climate Technology richt zich op de klimaatbeheersing van grote gebouwen in de industrie en utiliteit. Denk aan koeling, verwarming en ventilatie in bijvoorbeeld grote kantoorpanden en scholen. Zo mocht het bedrijf aan de slag bij het project Donker Curtius in Den Haag. 

De nieuwbouwschool was op zoek naar goede klimaatbeheersing voor het gebouw. Bert Drenth, technisch adviseur bij Mark Climate Technology, vertelt: “Samen met de opdrachtgever hebben we het project tot een succes gebracht.” 

Selectietool

De opdrachtgever ging met Mark Climate Technology in gesprek. Drenth: “Onze selectietool geeft de installateur de keuze voor een luchtbehandelingskast met de gewenste luchthoeveelheid en de keuze tussen een warmtewiel of tegenstroomplatenwisselaar. Zo kan de klant zijn eigen kast ontwerpen én weet hij binnen 5 minuten wat het kost. Maar in dit geval nam de opdrachtgever contact met ons op over de hoogte van de kasten. Onze standaardkasten pasten namelijk niet qua maatvoering.”

Luchtbehandelingskasten op maat

De toestellen mochten niet hoger dan twee meter zijn. “De luchthoeveelheid bedroeg 25.000 m3/h. Dat is vrij fors. Als dat in één luchtbehandelingskast moet, krijg je een heel hoog toestel. We bedachten de oplossing om twee units met een luchthoeveelheid van 12.500 m3/h elk te maken. Die hebben we naast elkaar gezet en op één regeling aangesloten. Zo is het dan toch één luchtbehandelingskast geworden.”

Flexibel

Naast de hoogte wilde de opdrachtgever de kasten in een specifieke kleur, zodat de huisstijl van de school duidelijk naar voren komt. “Ook dat doen wij. Blauw, roze of grijs: het kan allemaal. We zijn flexibel in elk type product dat wij vanuit Veendam leveren. En we leveren ook service door heel Nederland. Onze vijf adviseurs rijden door het land om installateurs en adviseurs gratis en vrijblijvend te adviseren. Dat maakt ons uniek.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details