Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een indrukwekkende lichtstraat breekt het pand als het ware doormidden
De lichtstraat midden door het pand.

Een indrukwekkende lichtstraat breekt het pand als het ware doormidden

Aannemer Aan de Stegge deed hiervoor een beroep op Licotec, dat al jaren gespecialiseerd is in de engineering, productie en montage van lichtstraten en andere lichtdoorlatende dak- en wandconstructies.

“Om zoveel mogelijk licht in de showroom te halen, integreerde de architect in zijn ontwerp een immense lichtdoorlatende dakconstructie. In de kanttekening gaf hij ook nog mee dat hij daarbij zo weinig mogelijk profielen wilde zien. Hiervoor ontwikkelden onze engineers een lichtstraat op basis van een zelfdragende constructie met unieke overspanningen van 35 meter in de lengte en 7 meter in de breedte”, vertelt algemeen directeur Bertjan Piest. “Als je van binnen naar buiten kijkt, zie je een immens glasoppervlak zonder zichtbare staalstructuur, die de ruimte als het ware doormidden breekt. Bovendien staat de constructie onder een uiterst kleine hellingshoek van slechts 5°, waardoor men de lichtstraat niet ziet als men voor het pand staat. Dit is een esthetisch mooie oplossing, maar wel eentje waarbij de krachten op de profielen en volledige installatie nauwkeurig berekend moesten worden.”

Net als bij elk project maakte Licotec eerst een ontwerp in 2D en een visualisatie in 3D, die door de aannemer over het BIM-model gelegd werd. Na goedkeuring door de opdrachtgever werd in het eigen atelier gestart met de productie. Alleen het poedercoaten wordt aan een vaste externe partner uitbesteed. Tot slot zorgt het eigen montageteam van de specialist uit Duiven voor een vakkundige integratie op de bouwplaats.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details