Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een houten kozijn dat bijdraagt aan de BENG- of NOM-eis

Een houten kozijn dat bijdraagt aan de BENG- of NOM-eis

Hout heeft van nature een isolerende werking en is als grondstof circulair. Houten kozijnen behalen hierdoor een U-waarde van 0.8 en spelen een belangrijke rol in het verduurzamen van het bouwproces. Benieuwd hoe je met de kozijnen van WEBO klaar bent voor 2050? Lees dan verder!

Kwaliteit van hout

Hout is een sterk en veelzijdig materiaal. Vooral hardhoutsoorten zoals meranti en mahonie worden vanwege de lange levensduur gebruikt voor de productie van kozijnen. Naast hardhout maakt WEBO ook gebruik van zachthout. Een goed voorbeeld hiervan is Accoya® hout, dat gemodificeerd is met een hoge concentratie azijn. Door de modificatie doet Accoya® qua levensduur en prestaties niet onder voor het beste tropische hardhout.

Naast de lange levensduur en isolerende werking is hout een onderhoudsvriendelijk materiaal.

Duurzaam en circulair

Eigenschappen die goed samengaan met het gebruik van hout, zijn duurzaamheid en circulariteit. WEBO gebruikt uitsluitend hout dat groeit in duurzaam beheerde bossen en voorzien is van een PEFC®- en/of FSC®- en STIP®-certificaat. Hout slaat bovendien CO2 op gedurende de levensduur, waardoor het mogelijk is om CO2-neutraal te bouwen. Dit in tegenstelling tot andere materialen, zoals beton, pvc, staal en aluminium.

Ook hout dat afkomstig is van oude kozijnen, deuren en trapleuningen kan goed hergebruik worden voor de productie van kozijnen.

Uitstraling

Hout heeft een warme uitstraling. Het geeft sfeer en vormt de basis voor een veilige omgeving. Een omgeving waar we wonen, leven, werken en samen zijn.

Ook het design, de kleur en afmetingen van een houten kozijn zijn bepalend voor de esthetica van een gebouw. De kozijnen van WEBO kunnen daarom volgens specifieke maatvoeringen samengesteld worden. Zowel voor standaard maten als maatwerk biedt WEBO een passende oplossing.

BENG- en NOM-Kozijn®

Met het BENG- en NOM-Kozijn® voldoe je altijd aan de gestelde eisen. Zo behaalt het BENG-Kozijn® een U-waarde tot 1.0 en het NOM-Kozijn® een U-waarde tot 0.8. Het BENG-Kozijn® kan bovendien in de toekomst geüpgraded worden naar een NOM-Kozijn®, zodat je altijd klaar bent voor 2050. De prestaties van het kozijn worden onder andere verkregen door de dikte van het hout en het gebruik van dubbel of triple glas.

WEBO gebruikt hout voor al haar producten, zoals kozijnen en HSB-elementen. Hout is een duurzame en hergroeibare grondstof en levert een belangrijke bijdrage aan het reduceren van CO2 in het bouwproces.

Wil je graag advies op maat voor jouw project? Neem dan vrijblijvend contact op met WEBO.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details