Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Een goede voorbereiding is het halve werk: S- en W-installaties zorgen voor gezond binnenklimaat in appartementen en penthouses

Naamloos-1 kopiëren

Tekst | Johan Debaere

21 mei 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Daarbij spelen de S- en W-installaties een belangrijke rol. Een veelzijdig en dynamisch middelgroot installatiebedrijf als Heating Service Installatietechniek uit Nieuwerbrug aan den Rijn kan de nodige hoogwaardige oplossingen op maat bieden.

“We installeren en onderhouden centrale verwarming, ventilatie-, luchtbehandelings-, koel- en airconditioninginstallaties voor woningen en utiliteitsbouw en voeren ook projectmatig loodgieterswerk uit”, vertelt bedrijfsleider Dick Roeleveld. “We hebben in het verleden al meerdere projecten in opdracht van De Vries en Verburg uitgevoerd. Zo kwam de hoofdaannemer ook voor dit project met exclusieve appartementen en penthouses aan de Loosdrechtse Plassen bij ons terecht.”

Comfortabel en gezond leven

Heating Service Installatietechniek kreeg de opdracht om de complete S- en W-installaties uit te voeren in de twaalf nieuwbouwappartementen en twee penthouses, verdeeld over twee blokken, van de West End Residence. “Dit project is volledig gasloos en gebaseerd op een WKO-installatie in combinatie met warmtepompsystemen, die zorgen voor de koeling en verwarming. Alle appartementen en penthouses zijn uitgerust met vloerverwarming en een forse boilercapaciteit voor warm water. Een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. We voorzien ook het regenwaterafvoersysteem en een afzuigsysteem voor vuile lucht in de parkeergarage en de bergingen”, legt Roeleveld uit. “We zijn al in een vroeg stadium nauw bij dit project betrokken, waardoor we over de uitwerking en integratie van de installaties konden meedenken. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Dat geldt zeker ook voor dit project, waarin de appartementen casco opgeleverd worden.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Stedenbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details