Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een goede ruimteakoestiek met milieuvriendelijke absorptie
De wand bezorgt de hal een goede akoestiek.

Een goede ruimteakoestiek met milieuvriendelijke absorptie

Bij het ontwerp van sporthal Spinoza20first woog het belang van een prettige ruimteakoestiek zwaar. Dat bracht de opdrachtgever al snel bij TIG Akoestiek uit Almelo. Zij is al ruim vijftien jaar specialist op het gebied van galm in sportaccommodaties. Met twee akoestische sporTIG® scheidingswanden realiseerde zij een prettige ruimteakoestiek.

De sporTIG® scheidingswanden van TIG Akoestiek zijn modulair opgebouwd, bekleed met kunstleer en eenvoudig te bedienen met een sleutelschakelaar. Hiermee gaat de sporTIG® scheidingswand eenvoudig naar boven of naar beneden en wordt de sporthal in een handomdraai naar behoefte ingedeeld. Daarnaast beschikt de sporTIG® scheidingswand over een hoog geluidsabsorberend vermogen, ook op het niveau waar het geluid geproduceerd wordt. Hinderlijke flutterecho’s vallen eenvoudig weg.

De sporTIG® scheidingswand van TIG Akoestiek is modulair opgebouwd, bekleed met kunstleer en eenvoudig te bedienen met een sleutelschakelaar.

Milieuvriendelijk

De sporTIG® scheidingswand is het antwoord van TIG Akoestiek op de eenvoudige scheidingswanden die tot voor vijf jaar bestonden. De kunstlederen bekleding is goed afneembaar en de vulling is – zoals Hegeman Bouw & Infra verzocht – milieuvriendelijk. “Door toepassing van de sporTIG® scheidingswanden is er nu een groot absorptievlak in de zaaldelen aanwezig”, vertelt Casper Olminkhof, projectleider van TIG Akoestiek. “Dit is vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen met een hoog absorptiecoëfficiënt. Het doek wordt kant en klaar aangeleverd en is voorzien van een pees. Door de banen op locatie aan elkaar te koppelen, kan de scheidingswand snel en gemakkelijk worden gemonteerd.” 

Regelmatig biedt de sporTIG® scheidingswand uitkomst bij renovatieprojecten, als de bouwkundige wanden geen mogelijkheden bieden voor de montage van absorptie. Ook hier verbetert de sporTIG® scheidingswand eenvoudig de akoestiek. Risico’s voor gehoorproblemen zijn hiermee uitgesloten, oververmoeide sportleraren vanwege een slechte akoestiek behoren tot het verleden en ten slotte leidt de scheidingswand tot een optimaal gebruik van de sporthal. Met een dikte van slechts 250 mm neemt de wand slechts een zeer beperkte ruimte in.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details