Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Een goed voorbereid werkterrein is de basis voor ieder succesvol project’
Distributiecentrum DUI01.

‘Een goed voorbereid werkterrein is de basis voor ieder succesvol project’

Van de Beeten BV is een multidisciplinair aannemingsbedrijf met een focus op infraprojecten. Peter Verbakel, manager infra bij Van de Beeten, was verantwoordelijk voor het gereedmaken van het terrein in Duiven voor de bouw van distributiecentrum DUI01. “We werken al drie jaar goed samen met de opdrachtgever Wouters Schijndel, dit project is daarop geen uitzondering.”

Het voorbereiden van de bouwplaats voor distributiecentra is voor Van de Beeten bekend terrein. “We hebben hier veel ervaring mee. Wij leveren een sterke ondergrond, zodat Wouters Schijndel vlot aan de slag kan. Het kwam ook goed uit dat we mooi weer hadden aan de start van het project. We konden daardoor in hele korte tijd het bouwterrein in orde maken. Slecht weer zorgt namelijk voor maanden uitloop. Water en zand zorgen voor modder en daar kun je niet op bouwen. Nu waren we mooi op tijd en daar heb je de rest van het project profijt van.”

Grillig terrein

“Na een samenwerking van een aantal jaar versta je elkaar goed en heb je aan een half woord genoeg”, vertelt Verbakel. “Dat is bij grote, ingewikkelde projecten een belangrijke voorwaarde. Ook in Duiven kwam dat weer goed uit. We hadden te maken met een heel grillig terrein, zo dicht bij de IJssel. We zaten zelfs binnen de beschermingszone van de dijken, wat nieuwe
problemen opleverde.”

Oppassen bij werkzaamheden

Daarom zat het aannemersbedrijf om tafel met het waterschap. “Onze grondbewerkingen moeten we voorzichtig uitvoeren. Logisch, want een dijk moet gewoon veilig zijn met hoogwater. Dat levert een ander eisenpakket op dan je normaal hebt op een industrieterrein. Zo mag je binnen 50 meter van de rivier geen holle ruimtes hebben, want die lopen vol. En het water mag niet in de leidingen teruglopen. Daar moet je echt rekening mee houden. Gelukkig is alles bij dit project goed verlopen!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details