Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een goed gebouw begint met een veilige vloer

Een goed gebouw begint met een veilige vloer

Zonder vloer geen gebouw, want je begint toch bij de basis. REPPEL is specialist in vloersystemen en brandwerende materialen en was betrokken bij het ontwerp van de vloeren in gebouw B van de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam. Technisch manager Niels de Bruin legt uit wat daar allemaal bij kwam kijken.

Er lag al een ontwerp van de hoofdontwerper, legt De Bruin uit, maar daar waren wat aanpassingen in nodig. “In dat ontwerp was rekening gehouden met een ander type vloer. Het oorspronkelijke ontwerp van de vloer bleek technisch complex en op een aantal details niet uitvoerbaar. Wij hebben een alternatief op het vloerontwerp aangeraden. Hiervoor moesten wat details worden aangepast. Het ging hierbij vooral om de oplegdetails, hoe de vloer aansluit op de stalen liggers van het gebouw. Door onze input en de nauwe samenwerking met CA-Bouw, die de vloeren heeft aangebracht, is er een prachtig eindresultaat afgeleverd.”

Alles op de juiste plaats

“Bij dit soort grote projecten is perfect uitgewerkt tekenwerk essentieel”, vertelt De Bruin. “Met zo veel verschillende partijen moet dat tekenwerk op tijd gecheckt worden. Waar liggen de knelpunten qua detaillering en bouweisen? Waar moet de constructeur extra aandacht aan besteden? Als dat in het voortraject niet allemaal duidelijk is, kan dat problemen opleveren tijdens de uitvoering.”

Op het complex van de Kauwgomballenfabriek is de voormalige productiehal voorzien van een optopping met een staalconstructie van maar liefst 5 verdiepingen. “Om het extra gewicht dat door de optopping op de bestaande fundering komt te rusten te beperken, is gekozen voor onze HODY staalplaatbetonvloeren. De toegepaste HODY 60 en HODY 206 staalplaatbetonvloeren zijn met een gewicht van ca. 300 kg/m2 een stuk lichter dan traditionele betonvloeren. Dat scheelt een hoop beton en gewicht, want we hebben zo’n 5.700 m2 vloer in De optopping gelegd.”

Meer dan leveren

REPPEL is niet alleen leverancier van vloerplaten. “Het liefst stappen wij al aan het begin van een project in, want dan kunnen we de vloeropbouw volledig afstemmen op de draagconstructie. Bij dit project was er ruimte om mee te denken, en dat werkt erg prettig. De samenwerking met aannemer Heijliggers en hoofdconstructeur Van Rossum ging dan ook erg goed. Fijn als zo’n complex project zo soepel verloopt!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details