Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een geslaagde samenwerking tussen zusterbedrijven

Een geslaagde samenwerking tussen zusterbedrijven

Smits Vastgoedzorg coördineert de renovatie van 495 woningen en de realisatie van 6 nieuwe mindervalidewoningen, verdeeld over de 3 flatgebouwen van project Prinsessenflats in Prinsenland (Rotterdam). Voor een goede luchtkwaliteit in de woningen doet ze een beroep op Bevico (Barendrecht). De expert in ventilatietechniek is immers één van haar vaste partners. Het onderhoud en de renovatie van de elektrotechnische installaties en de montage van onder meer nieuwe meterkasten, rookmelders, intercominstallaties en bekabeling gebeurt door Biemond Elektro (Bergschenhoek). Beide installatiebedrijven zijn onderdeel van PronkGroep.

Vraaggestuurde ventilatie

“Aangezien we vaker voor deze opdrachtgever werkzaamheden uitvoeren, weten we perfect wat er van ons wordt verlangd. Voor dit project stelden we een vraaggestuurd ventilatiesysteem type C voor. Het collectieve ventilatiesysteem middels een dakventilator kan op individueel niveau gestuurd worden dankzij een regelklep. Zo zuigt het ventilatiesysteem de vervuilde lucht uit de woningen”, geeft Job Doornbosch, relatiebeheerder bij Bevico, aan. “In elk appartement installeren we immers zo’n proportionele regelklep, die de ventilatie stuurt op basis van de relatieve luchtvochtigheid en aanwezigheidsdetectie (CO2-sensor). Deze regelkleppen worden dan gekoppeld aan één collectieve afvoerunit voor het volledige gebouw.”

Elektrische installatie

Het montageteam van Biemond Elektro voorziet de elektrische aansluitingen voor het ventilatiesysteem, maar ook heel wat andere elektrotechnische installaties. “Aangezien de gebouwen volledig gasloos én elektrisch worden, vervangen we in alle appartementen de meterkasten en voorzien we een aansluiting voor een elektrisch kookfornuis. Ook controleren we de rookmelders. Als die niet goed meer werken, defect zijn of gewoon ontbreken, plaatsen we nieuwe. Verder inspecteren we de bestaande elektrische voorzieningen om te zien of deze nog aan alle eisen op vlak van veiligheid en wettelijke garantie voldoen”, zegt Marco Zwarteveld, projectleider bij Biemond Elektro. “De oude intercominstallaties in de appartementen en aan de entree maken plaats voor nieuwe digitale units. Tot slot integreren we ook de noodzakelijke bekabeling voor de zonnepanelen, want elk appartement zal met een aantal zonnepanelen verbonden worden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details