Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘EEN GEBOUW MOET ADEMEN’
De Solarlux vouwwanden vormen een wezenlijk onderdeel van het totaalconcept.

‘EEN GEBOUW MOET ADEMEN’

Eén van de oprichters, Herbert Holtgreife, was al jarenlang werkzaam in de ramen &- gevelbranche toen hij in 1983 samen met zijn toenmalige compagnon zocht naar een nieuw concept om de gevelindustrie energetisch duurzaam te maken. En dat bracht hen op het idee om puien te gaan vouwen in plaats van schuiven. In eerste instantie bedacht voor op balkons. Zo konden, afhankelijk van de weersomstandigheden, de vouwdelen flexibel geopend of gesloten worden om het balkon het hele jaar door te gebruiken. Met als extra voordeel dat de dubbele gevel als isolatiebuffer fungeert en energiebesparend werkt. 

Genomineerd woongebouw van jaar (Architectenweb) The George – Amsterdam

FLEXIBELE GLAZEN GEVELOPENINGEN

“De uitwerking van het toenmalige idee heeft zich op allerlei fronten bewezen en dit gedachtengoed is momenteel super actueel”, aldus de nieuwe vestigingsmanager Ivar Homma van Solarlux Nederland BV. “In de aanloop naar BENG werkt de bouwsector aan slimme gebouwen met een gezond klimaat en energiebesparende werking. In het kader van duurzaam bouwen wordt de architectuur steeds opener en transparanter. Passieve zonne-energie wordt meer en meer toegepast en wij hebben hier de perfecte producten voor. De grote glasoppervlakken zorgen voor veel daglichttoetreding en de royale openingsmogelijkheden bieden de mogelijkheid tot natuurlijk ventileren.” 

In de loop der jaren heeft Solarlux een spraakmakend productportfolio opgebouwd met vele patenten en die bekroond zijn met diverse Awards. Kenmerkend voor het Duitse familiebedrijf is dat zij zich focussen op concepten met grootschalige, flexibele glazen gevelopeningen. “In deze nichemarkt hebben wij al met wereldberoemde architecten en grote namen in Nederland samengewerkt, zoals Herman Hertzberger en Winny Maas van architectenbureau MVRDV, architect van het opzienbare bouwwerk The Valley op de Zuidas in Amsterdam. Onze innovatiekracht is verankerd in de open bedrijfscultuur, waarbij we samen met onze bouwpartners bijzondere concepten willen realiseren. Alles is maatwerk en wij leveren geteste topkwaliteit, geproduceerd in de nieuwe hypermoderne productiehallen in Melle (nabij Osnabrück D).”

Evolution of city life – The Valley – Zuidas Amsterdam.

EVOLUTION OF CITY LIFE

Bij de evolutie van city life werkt men aan concepten waar mensen kunnen leven, werken en genieten van het stadsleven. Het project The Valley is een goed voorbeeld waar kantoren, cultuur, winkelunits, parkeervoorzieningen en woonappartementen samenkomen. Slimme en gezonde gebouwen, die kunnen  ´ademen´ en waar design, functionaliteit en duurzame kwaliteit de uitgangspunten zijn. Flexibele, transparante gevelopeningen zorgen voor veel daglicht en frisse lucht, waardoor minder energie nodig is. De inbedding van veel groen verrijkt de stedelijke biodiversiteit. En ander mooi project met Solarlux vouwwanden op de Zuidas is het gebouw The George van Dok architecten, genomineerd als woongebouw van het jaar. 

COMFORT OFFICE

Nieuwe energiebesparende perspectieven laten zien: dat was in 2010 ook al het uitgangspunt voor het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor van Solarlux Nederland.  In samenwerking met de TU Delft werd een concept ontwikkeld dat zoveel mogelijk afzag van technische klimaatregeling en kunstmatige werkplek verlichting. Het resultaat is een gebouw met een duurzaam klimaatconcept, gekenmerkt door transparantie en openheid. Met de SL Co2mfort-Gevel komt het gebouw de uitdagingen van het kantoor van de toekomst tegemoet, waarbij de gebruiker centraal staat en het energieverbruik en de Co² –uitstoot tot een minimum beperkt zijn.

Bedrijfspand ´Comfort Office´ Solarlux Nederland – Nijverdal

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Solarlux is ervan overtuigd dat zij met haar productportfolio en know how klaar is om te kunnen voldoen aan de eisen van het moderne bouwen. Het advieskantoor in Nederland heeft alle kennis in huis om architecten, projectontwikkelaars en bouwbedrijven van passend advies en bouwbegeleiding te voorzien.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details