Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Een fusie in tijden van corona

Het geslaagde huwelijk van BOAG en Drees & Sommer.

Directieteam-DresoNL-

8 juli 2021 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Samen met het Nederlandse team van Drees & Sommer wordt sindsdien met circa 100 medewerkers gewerkt vanuit de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. “Het is een enerverend eerste jaar geweest voor onze vernieuwde organisatie, niet in de minste plaats vanwege de coronapandemie. Maar één jaar na de fusie kunnen we terugkijken op een succesvolle integratie van onze beide organisaties,” zegt managing director Michel de Haan.

De merknaam BOAG wordt binnenkort definitief losgelaten. Beide organisaties gaan dan samen verder onder de naam Drees & Sommer Netherlands. Ton Heijmans, voorheen directievoorzitter bij BOAG, is één van de managing directors van Drees & Sommer Netherlands. “Onze beide organisaties zijn écht complementair aan elkaar gebleken in onze dienstverlening aan opdrachtgevers. Het was vanaf de eerste dag een ideaal huwelijk.” Voor Drees & Sommer was de fusie met BOAG een belangrijke stap in de Nederlandse vastgoedmarkt én in de verdere Europese ontwikkeling van Drees & Sommer. “We groeien samen verder als toonaangevende, Europese vastgoedexpert gedreven door innovatie en circulaire economie.”  

Samenwerking

“Een fusie in een periode met lockdowns kent wat extra uitdagingen,” vertelt De Haan. “Live ontmoeten, persoonlijk kennismaken en kennis delen is verreweg ideaal in een integratietraject waarin je professionals met elkaar wilt laten samenwerken. Gelukkig staat de techniek voor niets en weten we elkaar door de diverse online sessies en evenementen alsnog steeds beter te vinden. En binnenkort staat de eerste live bijeenkomst voor Drees & Sommer Netherlands op de agenda, daar kijkt iedereen erg naar uit. Het vernieuwde DNA van onze organisatie begint zich te vormen!”

One-stop-shop vanuit een sectorale benadering
Drees & Sommer adviseert, ondersteunt en begeleidt organisaties bij vastgoed-, huisvestings- en infrastructurele vraagstukken. De Haan: “Daarbij kijken we altijd naar mogelijkheden voor verduurzaming, innovatie, kostenefficiëntie en digitalisering. En misschien wel het belangrijkste om een project tot een succes te maken: altijd met de focus op de wensen en behoeften van de eindgebruikers.”

Ton Heijmans: “Zowel BOAG als Drees & Sommer werkten al met een sectorale benadering: sinds de fusie beschikken we naast onze ruime ervaring en know-how van de Nederlandse markt en wet- en regelgeving óók nog eens over veel specifieke kennis en expertise vanuit onze internationale achterban. We zijn als het ware een one-stop-shop voor partijen uit bijvoorbeeld het onderwijs, de logistieke markt, de life sciences of hospitality sector.”

“We hebben gemerkt dat we na de fusie onze opdrachtgevers een nog breder dienstenpakket kunnen aanbieden. Kijk bijvoorbeeld naar het nieuwe cultuurhuis Amare in Den Haag waar we eerder ook het projectmanagement deden en nu het facilitair advies, de fit-out én de omgevingscommunicatie voor onze rekening nemen. En bij de nieuwbouw van het Clusius College in Hoorn: daar zijn we betrokken vanaf de haalbaarheidsstudie, verzorgen we nu het integraal projectmanagement en pakken we ook het ontwerptraject van een deel van het interieur op. En zo kunnen we nog veel meer projecten noemen waar we onze klant optimaal kunnen ontzorgen.”

“We zien na één jaar al veel voordelen van onze fusie,” beaamt ook De Haan. “We hebben met elkaar een enorme slagkracht en hebben onze nationale en internationale kennis en expertise verveelvoudigd. Voor topics zoals duurzaamheid en digitalisering is zo’n internationale benadering erg nuttig. De grote Drees & Sommer-organisatie geeft ons bovendien een voorsprong bij technologische toepassingen en nieuwe concepten. Dit alles maakt dat we ook complexe huisvestings- en infravraagstukken aan kunnen.”

Topteam voor topprojecten

“De fusie is ook positief voor onze huidige en toekomstige medewerkers’, zegt Heijmans. “We trekken ontzettend mooie projecten aan en Drees & Sommer biedt binnen en buiten Nederland ruimte om je te blijven ontwikkelen, door te groeien en te specialiseren. De uitbreiding van onze organisatie, onze services en projectenportefeuille heeft ons als werkgever ook vele malen aantrekkelijker gemaakt, merken we!”

Drees & Sommer Netherlands streeft ernaar in de top te komen van zowel projectmanagementbureaus als van beste werkgevers. “In het afgelopen jaar hebben we veel topprojecten kunnen toevoegen aan ons portfolio –  bijvoorbeeld het zeer duurzame nieuwe hoofdkantoor van ABN AMRO Bank in Amsterdam, de transformatie van het voormalige rijksmonumentale Rotterdamse postkantoor naar het spectaculaire multifunctionele concept POST en de nieuwbouw van logistieke centra voor onder meer Amazon”, somt De Haan op. “Een indrukwekkende projectportfolio dat laat zien dat we hard op weg zijn naar de top. En topprojecten doe je met een topteam, dus we zijn altijd op zoek naar nieuw talent en blijven investeren in het ontwikkelen van ons team.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details