Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een eigentijdse gevelbekleding gemonteerd door abseilers

Een eigentijdse gevelbekleding gemonteerd door abseilers

Voor het creëren van de nieuwe buitengevel van Delft Hoog ging Aldowa in alle opzichten anders te werk dan normaal. Wie bedenkt het bijvoorbeeld om abseilers in te zetten voor het aanbrengen van de gevelpanelen?

“Het kon niet anders”, vertelt Martien Trouborst, projectleider van Aldowa. “Het was vrijwel onmogelijk om steigers op te bouwen boven het onderliggende winkelcentrum. En dus hebben we eerst de betonnen bordesranden afgezaagd en deze met een kraan afgevoerd. Vervolgens hebben we abseilers ingezet die – hangend aan leeflijnen – eerst de ankers en steunen hebben gezet en vervolgens hierop de gevelelement hebben aangebracht.”

Dynamisch samenspel

Het toegepaste gevelbekledingssysteem is relatief licht en geleverd in elementen van 1,80 m breed. De gevelelementen zijn opgebouwd uit een frame met een Holo Galaxy-plaat en aan de boven- en onderzijde een witte band. Bij Delft Hoog is gekozen voor de kleur blauw/grijs. “De intensiteit van deze kleur varieert door de hoeveelheid licht in de omgeving en de inkijkhoek”, vertelt Trouborst. “Hierdoor ontstaat een dynamisch samenspel tussen licht, kleur en materiaal. Dankzij deze nieuwe gevelelementen heeft Delft Hoog weer de look & feel van deze tijd.”

Wederzijds vertrouwen

Niet minder bijzonder was het ontwerpproces van de nieuwe gevel. Uitgangspunt was niet een ontwerp van een architect, maar een gevelontwerp dat Aldowa zelf maakte in overleg met de opdrachtgever. “Vanaf het eerste moment was er sprake van wederzijds vertrouwen”, vertelt Trouborst. “Opdrachtgever Van der Vorm Vastgoed sprak dit ook uit. Hij wilde samen met ons de keuze maken. Hierop hebben wij verschillende ontwerpen uitgewerkt en samen met Van der Vorm Vastgoed het meest passende ontwerp gekozen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details