Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een duurzame toekomst in industriële betonvloeren
Twintec Ultimate vloer.

Een duurzame toekomst in industriële betonvloeren

De mens heeft een direct en meetbaar effect op de aarde en het ecosysteem. In zulke mate zelfs, dat wij (onze acties/inactiviteit) de bron van verandering zijn. Als deze verandering onverminderd doorgaat, kunnen we verwachten dat de gevolgen voor toekomstige generaties zeer groot zullen zijn. Aan het woord is Marieke Pitlo van Twintec Group. Ze deelt de filosofie van Twintec Group op weg naar een duurzame toekomst in industriële betonvloeren.

“Veel mensen verstaan onder ‘groen zijn’: minder vliegen, hybride autorijden, plastic flessen en blikjes recyclen of minder rood vlees eten. Voor bedrijven kan het gaan om carpoolprogramma’s, zonnepanelen op het dak en energiezuinige verlichting.” Het zijn allemaal goede afwegingen, die volgens Pitlo zeker aangemoedigd moeten worden, maar wat kunnen we in de betonvloerindustrie doen om onze rol te spelen?

CO2-impact

“Veel van onze klanten (hoofdaannemers, ontwikkelaars en eindgebruikers) hebben een specifiek ‘groen’ beleid en spreken de wens uit om naar nul-emissies toe te werken of iets dergelijks. Maar wordt dit verlangen doorgevoerd in de manier waarop nieuwe ontwikkelingen worden gespecificeerd en gefinancierd? Wordt het ontwerp van de vloerplaat zelfs besproken in relatie tot het ‘groene’ beleid? Het is algemeen bekend dat de belichaamde koolstof- of CO2-emissies van beton, staal en aanverwante materialen die nodig zijn voor de constructie van betonnen vloerplaten allemaal een impact hebben op het milieu, omdat ze energie nodig hebben om te produceren en te distribueren.”

TS6100: de elektrische laserscreed.

Impact minimaliseren

Wat kan er gedaan worden om de impact te minimaliseren? Pitlo geeft enkele voorbeelden: “Optimaliseer het ontwerp en de combinaties en soorten wapening. Overweeg geherwaardeerde staalvezels. Verminder de dikte van betonnen vloerplaten (lees: minder beton is minder CO2-emissie). Zorg voor een gedetailleerde analyse van lokaal beschikbare betoncomponenten voor een geoptimaliseerd ontwerp van een betonmix en overweeg cementvervangende producten en krimpbeheersingsmaterialen die CO2 absorberen. En zet gespecialiseerde apparatuur in voor minder vervuiling en efficiënter werken.”

Twintec Group erkent al lang het belang van het verminderen van het effect van haar activiteiten op de wereld waarin we leven. Zorg voor het milieu en een toewijding aan het ontwikkelen van duurzame oplossingen wordt aangetoond door een doorlopend en uitgebreid onderzoeks-/ontwikkelingsprogramma in samenwerking met toonaangevende universiteiten over de hele wereld. Elektrische machines zijn in ontwikkeling en ook op het gebied van duurzame staalvezels worden grote stappen vooruit gemaakt. Twintec Group staat voor een duurzame toekomst in industriële betonvloeren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details