Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een duurzame gevel dankzij geanodiseerd aluminium
Aan de basis van de gevelbanden ligt het Coil X-Flex B30 product met een laagdikte van 5 micron.

Een duurzame gevel dankzij geanodiseerd aluminium

De nieuwbouw van Van Mossel in Waalwijk is voorzien van een bijzondere gevel, waarbij architectonische aluminium gevelbanden voor een bijzondere kleur én dieptewerking zorgen. In opdracht van Laukien GmbH verzorgde Coil de anodisatie hiervoor.

Al sinds 1972 is Coil wereldleider in de productie van geanodiseerd aluminium voor architectuurtoepassingen. In de fabrieken in Duitsland en België worden anodisaties verricht voor de meest iconische gebouwen. De nieuwbouw van Van Mossel in Waalwijk sluit hier uitstekend bij aan, vertelt Technical Sales & Marketing Manager Bart van Orshoven. “Aan de basis van de gevelbanden ligt ons X-Flex B30 product met een laagdikte van 5 micron, dat door Laukien is geplooid naar de gewenste profielen. Vervolgens zijn de profielen geleverd aan MGB Cladding Systems, dat de gevelbanden gerealiseerd heeft.”

Aan de basis van het geanodiseerd aluminium liggen grote aluminium rollen, die in de fabriek van Coil in België diverse bewerkingen hebben ondergaan. “Het aluminium is zorgvuldig door ons ontvet en gebeitst, waarna een anodisatielaag en -kleur naar keuze is aangebracht”, vertelt Van Orshoven. “Vervolgens is het aluminium naverdicht en terug opgerold. Omdat wij een continue anodisatie verzorgen, zijn opdrachtgevers verzekerd van een flexibele laag. Hierdoor is het mogelijk om ons geanodiseerd aluminium in elke profielvorm te plooien, zonder risico op cracks en zonder de corrosiewerendheid van het materiaal negatief te beïnvloeden.”

Het grote voordeel van anodiseren is volgens Van Orshoven de kleuruniformiteit over grote oppervlakken. “Doordat wij werken op basis van constante parameters, zijn kleurverschillen niet aan de orde. Belangrijk is bovendien dat de kleur niet vervaagt onder invloed van UV-licht. Hierop durven wij zelfs garanties van >20 jaar te geven! Dankzij de anodisatielaag is filiforme corrosie (zichtbare aantasting / afbladdering van de anodisatielaag) niet mogelijk. Last-but-not-least kan eventuele graffiti eenvoudig en zonder aantasting met een solvent worden verwijderd. Zo kunnen Van Mossel én haar voorbijgangers jarenlang van een prachtige gevel genieten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details