Twintec Nederland
01:45
23-03-2018

Een duurzaam, ecologisch en esthetisch verantwoorde industrievloer

Twintec Nederland maakt onderdeel uit van de Twintec Group. Een wereldwijde specialist in het maken van staalvezel en/of traditioneel gewapende vloeren, met zo’n dertig jaar ervaring in deze markt. Twintec Group werkt volgens de visie: ‘Total Offer Concept’ en levert een op maat gemaakt totaalproduct van hoge kwaliteit. Kortom, een duurzaam, ecologisch en esthetisch verantwoorde vloer. Directeur Richard Groen vertelt over de werkwijze en de nieuwste innovaties.

“Onder het ‘Total offer concept’ verstaan we Design, Build en Guarantee”, zegt Groen. “Wij zijn in staat het gehele proces te beheersen, met eigen mensen, van design naar uitvoering, van uitvoering naar nazorg en alles voorzien van verzekerde garantie. Onze afdeling Research & Engineering maakt gebruik van state-of-the-art designprogramma’s en is in staat om tailormade oplossingen te bieden die voldoen aan de meest complexe vraagstelling van de gebruiker.”

Twintec Nederland

Ultimate
De Twintec Ultimate vloer (staalvezelgewapend in combinatie met traditionele wapening) biedt de mogelijkheid om zowel aan de extreem hoge eisen van de huidige logistieke markt te voldoen, alsmede aan de eisen die gesteld worden aan verantwoord ondernemen. Groen: “Er is geen enkele werkende voeg aanwezig. Bovendien kunnen eventuele constructiedelen worden opgenomen in het ontwerp, wat resulteert in een voegloze flexibele indeling van de vloer. Een dergelijke vloer met – indien gewenst – zeer hoge vlakheidseisen (DIN15185; NEN2747 Klasse 2) is door ons in no-time gerealiseerd. En we gaan nog verder. Steeds vaker worden de logistieke centra met een nog onbepaalde bestemming gebouwd, waardoor het voor de investeringspartij steeds interessanter wordt om een multifunctionele ruimte te creëren. De huidige vlakheidseisen komen hier nog niet in tegemoet, maar wij zijn op dit moment bezig met de ontwikkeling van een systeem waarbij dit op termijn wel mogelijk is.”

Twintec Nederland

Twincon-vezel
Ook op het gebied van verantwoord ondernemen is Twintec bezig met onderzoek om op een zo ecologisch mogelijk wijze om te gaan met het produceren van onder andere industrievloeren. “Met de Twincon vezel, een gerecyclede staalvezel, is het mogelijk om ook hierin bij te dragen aan het milieu, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen”, benadrukt Groen. “Deze vorm van wapening is zowel toe te passen op industrievloeren, bijvoorbeeld de Twintec Ultimate-vloer, maar ook op funderingsplaten. Twintec staat dus niet enkel voor Industrievloeren, maar ook voor andere vormen van betonconstructies. Te denken valt dan aan algemene funderingsplaten, fundaties voor windmolens, etc.. Behalve dat dit een plus is voor het milieu is het ook voor de medewerkers (betere Arbotechnische voorzieningen) én voor de investeerder (lagere kosten door minder traditionele wapening) een plus.”

Twintec Nederland

Twintec blijft in ontwikkeling op het gebied van staalvezelgewapend beton en is dan ook specialist op dit gebied, stelt Groen. “Met innovatie op zowel machines, beton en krimpreductie en door te voldoen aan de steeds hogere eisen van de opdrachtgever blijven we de markt volgen en zijn we in staat om aan de huidige eisen van de markt te voldoen. Door de betrokkenheid van Twintec vanaf het eerste begin van het werk tot het eind én daarna, bieden wij de kwaliteit en service die vandaag de dag nodig is en kunnen wij (bijna) iedere opdrachtgever ontzorgen. Kortom, Twintec staat garant voor kwaliteit, service en innovatie.”

Tekst | Richard Groen   Beeld | Twintec Nederland

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

Stadskantoor HeerlenASK Romein