Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie

‘Een droom die uitkwam’

“Een geweldige boost voor mijn bedrijf om een Porsche-dealer te mogen inrichten!” Zo beschrijft Pronk de opdracht die hij van Michel Arfman, directeur van Porsche Centrum Twente, kreeg. Want ondanks een aantal toonaangevende andere projecten die ABRO al heeft gerealiseerd, behoorde een Porsche Centrum nog niet tot zijn portfolio. “Daar heb ik wel een glaasje wijn op gedronken”, zegt Pronk. “Het is niet de grootste opdracht, maar qua naamsbekendheid misschien wel de mooiste. En het is natuurlijk prachtig dat ik minstens 30.000 keer per jaar langs het pand rijd.” Bovendien is hij Porsche liefhebber. “Ik rijd zakelijk een Cayenne en in mijn vrije tijd een GT 3 RS. Dus ik ben echt supertrots op deze klus.”

Ook het werk zelf is bijzonder, vertelt Pronk. “Het afwerkingsniveau bij Porsche is echt van hoog niveau: klasse A. We moesten ons ook strikt aan het Porsche ruimteboek houden. Daarin staan stoffen en materialen voorgeschreven. Alles is bovendien millimeterwerk. De klanten die daar straks een auto kopen, verwachten het allerbeste.”

ABRO verzorgt in het Porsche Centrum de pvc-vloeren, de tapijttegels, het schilderwerk, de glaswanden, de metalstudwanden, de hpl-wanden, de plafonds,  het strekmetaal en pakt de akoestiek aan. Ondanks de strikte voorschriften heeft het bedrijf voor een aantal materialen alternatieven aangedragen. “Zaken die volgens ons een stuk goedkoper konden. Dat hebben we aangedragen en daar is goed naar geluisterd.” Momenteel zijn zes personeelsleden van ABRO fulltime op het werk aanwezig, die de ruwe afbouw verzorgen. “Bij de afwerking schalen we op naar twaalf man.”

Zodra Aan de Stegge Twello het gebouw wind- en waterdicht had opgeleverd, nam ABRO het stokje over. “We hebben doorgeborduurd op de tekeningen van Aan de Stegge en het Porsche ruimteboek en hebben daar onze eigen aanzichttekeningen en 3D-modellen van gemaakt”, legt Pronk uit. “We werken erg goed met de andere bouwpartijen samen. Ook dat is bijzonder aan dit project. Niemand loopt de ander voor de voeten. We doen het echt samen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details