Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Één betrouwbare installateur voor vijf woonwinkels

Één betrouwbare installateur voor vijf woonwinkels

Als installateur is Van der Leun Electrobouw inmiddels bij alle vijf woonwinkels van Loods 5 betrokken. In Duiven zorgde het bedrijf voor het totale plaatje: “Alles met een draadje hebben we geïnstalleerd.”

De Sliedrechtse installateur kwam in contact met Loods 5, toen deze retailer in Sliedrecht een voormalige IKEA-winkel ging ombouwen. “Van der Leun was de installateur voor de elektrotechnische installatie van het IKEA-pand, vandaar dat Loods 5 ons vroeg om onze bijdrage”, legt Arie de Koning, manager bij Van der Leun Electrobouw, uit. Inmiddels geldt het installatiebedrijf als huisinstallateur van Loods 5, vertelt hij. “We zijn betrokken geweest bij de nieuwbouwprojecten in Amersfoort en Duiven en bij de verbouwing van de oude Sphinx-fabriek tot Loods 5-winkel in Maastricht. Ook verzorgen we inmiddels de elektrische installaties in Zaandam, de eerste woonwinkel van de retailer.”

image00051-2-kopieren

Het transformatorstation op een trailer.

 

Bouwteam

De projecten in Amersfoort, Duiven en Maastricht voerde Van der Leun uit in een bouwteam, waarvan Aan de Stegge Twello de hoofdaannemer is.
Hierdoor zijn we goed op elkaar ingespeeld”, geeft De Koning aan. “We weten wat van elkaar verwacht mag worden. Dat is belangrijk, aangezien Loods 5 de bouwtijd zo kort mogelijk wil houden.” Het nieuwbouwproject in Duiven ging in april 2019 van start en eind november openden de deuren bij Loods 5 in Duiven. Gedurende het gehele project was Van der Leun Electrobouw met een man of vijf aanwezig voor de aanleg van de totale elektrische installatie.
Deze bestaat uit een 10KV transformatorstation, een licht- en krachtinstallatie, een zwakstroominstallatie, een inbraakinstallatie en een gecertificeerd brandmeld- en ontruimingsinstallatie. “Dat alles bij elkaar in korte tijd maakt dit project zo bijzonder”, vertelt De Koning. “Alles met een draadje hebben we geïnstalleerd.” De benodigde verdeelkasten werden door Van der Leun in eigen beheer gebouwd om sneller te acteren op de bouwkundige planning en voortgang.

Altijd aanwezig

Voor de installatie was het van belang dat Van der Leun direct vanaf de start van de staalconstructie continu aanwezig was. Dankzij deze continue bezetting kon de installateur de projectploeg kleiner houden. De dagelijkse planning werd door de uitvoerder van Van der Leun besproken met de uitvoerder van Aan de Stegge Twello. “Zo was het geheel een vloeiend proces.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details