Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een bedrijf uitbouwen, hoe gaat dat?

Een bedrijf uitbouwen, hoe gaat dat?

Sommige bedrijven kiezen er op een gegeven moment voor om hun pand uit te bouwen. Dit is erg handig, hierdoor hoef je als bedrijf niet te verhuizen maar beschik je toch over extra ruimte. Een bedrijf uitbouwen hoeft helemaal niet zo lastig of veel gedoe te zijn, je moet alleen wel weten hoe het in zijn werk gaat en waar je op moet letten. Een goede voorbereiding en een duidelijk plan zijn daarom wel erg belangrijk. Wij hebben voor je op rijtje gezet waar je precies op moet letten en hoe het in zijn werk gaat. Als je hier op let, weet je zeker dat alles goed zal verlopen.

Budget en idee

Voordat je gaat bouwen zul je eerst moeten bedenken wat precies de bedoeling is en wat voor uitbouw je wilt. Probeer ook vast een beter beeld te krijgen van de kosten. Houd bij de berekening altijd rekening met onvoorziene kosten. Op het moment dat je weet wat alles mag kosten kun je beginnen met het ontwerpen van de uitbouw, hiervoor zou je naar en architect kunnen gaan.

Vergunning

Voor de ene uitbouw heb je een vergunning nodig en voor de andere niet. Je zult dus altijd na moeten gaan of dit voor jouw verbouwing nodig is zodat je niet in de problemen komt. Houd bij een uitbouw ook rekening met de panden en de grond die om je bedrijf heen ligt. Als je niet precies weet waar de erfgrens ligt, kun je kijken op de kadastrale kaart.

Aannemer zoeken

Als je weet wat er gebouwd moet worden en je hebt een vergunning, kan het bouwen beginnen. Tenminste, als je een aannemer hebt gevonden. Het is verstandig om bij meerdere aannemers een offerte aan te vragen. De prijzen kunnen namelijk behoorlijk verschillen en je wilt natuurlijk niet teveel betalen. Let wel op dat je ook kijkt naar de ervaring van andere mensen met de aannemer, zo weet je zeker dat naast de prijs, ook de kwaliteit goed is.

Afwerking

De verbouwing moet netjes afgewerkt worden, dit kun je ook door een aannemer laten doen, maar je zou het ook zelf kunnen doen. Een verbouwing kost vaak een hoop geld. Het kan daarom slim zijn om een groot deel van de afwerking zelf of met je personeel te doen. Zorg ervoor dat je hier van te voren over nadenkt zodat alles binnen het budget past.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details